Péče o těloZdravé tipy

Jedlá soda vás udělá atraktivnějšími. Máme pro vás 7 tipů, jak toho využít

Není pochyb o tom, že jedlá soda je široce používána v domácnosti, jako přípravek do kuchyně nebo na úklid. Jedlá soda je velmi účinná pro čištění a odstranění zápachu. Díky ní, udržíte váš domov čistý a příjemně voňavý. Jedlá soda je však skvělá i pro péči o vlasy, pokožku a spousty dalších věcí.

V tomto článku si ukážeme 7 skvělých věcí, které vás udělají atraktivnějšími. To vše, jen za pomoci jedlé sody.

Vypnutí pleti

Stačí smíchat trochu jedlé sody s vodou a vytvořit jemnou pastu. Aplikujte na kůži jemnými krouživými pohyby po dobu 40 sekund a poté opláchněte studenou vodou.

Lesk na vlasy

Hydrogenuhličitan sodný působí na vlasová vlákna, která jsou díky této látce silná a pružná. Smíchejte 1 polévkovou lžíci jedlé sody na 4 litry vody. Poté si umyjte vlasy tímto roztokem. Účinek se dostaví okamžitě.

Přírodní deodorant

Vytvořte lehkou a jemnou pastu s trochou jedlé sody a vody. Aplikujte přímo na podpaží a vmasírujte do pokožky jemnými krouživými pohyby. Pro vonný deodorant použijte přírodní esenciální olej.

Eliminujte nepříjemný zápach obuvi

Hydrogenuhličitan sodný má vlastnosti, které účinně neutralizují zápach. Umístěte 1 polévkovou lžíci jedlé sody uvnitř boty, nechte působit po dobu 40 minut a poté vyjměte jedlou sodu ven. Zápach by měl být pryč. Pokud ne, postup opakujte.

Krásně bílé zuby

Jedlá soda, sůl a voda. To potřebujete na vytvoření bělící zubní pasty. Pomocí této směsi si vybělíte zuby raz dva. Naneste na kartáček a vyčistěte si zuby. Poté si vypláchněte pusu vodou, abyste odstranili zbytky jedlé sody.

Zesvětlení oblečení

Smíchejte jedlou sodu, ocet a vodu rovným dílem. Poté přidejte směs do hluboké mísy a umístěte šaty tak, že jsou plně ponořeny. Nechte působit po dobu 3 hodin a následně vyperte, jako obvykle.

Ochrana před sluncem

Trocha jedlé sody a vody vás ochrání před sluncem. Vytvořte hladkou směs a aplikujte na kůži pomocí jemné masáže. Nechte vstřebat a poté opláchněte teplou vodou.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button