Krása

Toužíte po vlasech plných objemu? Tyto snadné kroky vám k tomu pomohou

Na každý má husté a bohaté vlasy, které stačí jen umýt a můžete je vystavit na odiv světu. Většina lidí se spíše potýká s opačným problémem. Jejich vlasy jsou matné, zplihlé, bez života a bez objemu. Pokud patříte mezi ty méně šťastné, které příroda v tomto ohledu tolik neobdařila, pak zkuste těchto pár triků a možná budete příjemně překvapeni, jak bohatý a nadýchaný váš účes bude.

Správná délka je klíčem k úspěchu

Pokud máte řídké vlasy, pak se bohužel musíte rozloučit se snem o dlouhých vlasech. Neměly by být totiž delší než po ramena. Dlouhé jemné vlasy rychle plihnou a účes, který na nich vykouzlíte, prostě nemá šanci na úspěch, i kdybyste použili jakékoliv produkty a metody. Musíte se tedy rozhodnout, jestli je pro vás důležitější délka, nebo objem.

Sestříhané vlasy

Šikovným trikem, který vaše vlasy opticky zahustí, jsou sestříhané polodlouhé vlasy, které působí daleko bohatěji než účes zakončený ve stejné délce. Vrstvy vlasy opticky zahustí a také jim dodají lehkost a provzdušní je. Ohledně míry sestříhání se poraďte se svým kadeřníkem, který celý účes uzpůsobí především tvaru vašeho obličeje.

Trendy mikádo v jedné délce

Dříve se ženám radilo, že čím kratší vlasy, tím budou vypadat objemněji. A je na tom něco pravdy. Pokud chcete nosit stylové načesané mikádo neboli bob, je to na zvětšení objemu zcela ideální střih. Musíte se ale připravit na to, že úprava takového účesu chce trochu tréninku a času. Nicméně, když se to jednou naučíte, budete mít snadnou cestu k získání bohatého účesu, který působí elegantně a nadčasově.

Zapojte do práce barvy

Opticky hustší hřívy můžete docílit i vhodně vybranými barevnými odstíny. Velmi jemné a řídké vlasy vypadají mnohem lépe s jemným melírem. Není vhodné volit kontrastní barvy, ale oživení vlasů dvěma až třemi tóny stejné barvy působí skvěle a vlasům to dodá život a pohyb, který by jinak mohly snadno postrádat.

Foukejte správně

Většího objemu spolehlivě docílíte i správnou technikou fénování. Stačí jen fénovat vždy v opačné straně, než své vlasy běžně nosíte. Takže buď hlavou dolů, nebo je možné foukat také vlasy z leva doprava a obráceně, podle toho, kde nosíte pěšinku. Jen pozor na horký vzduch, ten jemným vlasům může pořádně uškodit. Proto by vám ve výbavě neměly chybět ochranné přípravky a raději vždy používejte také jen vlažný vzduch. Během sušení si vlasy pročesávejte jen pomocí prstů, kartáč by mohl jemné mokré vlasy poškodit.

Závěrečný styling

K objemu vám samozřejmě dopomůžou i správně zvolené stylingové přípravky. Ty bývají označeny slovy „pro objem vlasů“ nebo třeba „volume“. Skvělou službu vám udělají pěnová tužidla, která vlasy příliš nezatěžují. Tužidlo naneste nejprve do dlaní a pak vmasírujte ke kořínkům. Nejlépe pak v moment, kdy jsou vlasy téměř suché, a pak do nich už jen párkrát foukněte fénem. Není třeba používat přípravku příliš mnoho, pokud to přeženete, vlasy naopak zplihnou a budou působit mastně. Vlasy můžete také lehce nakulmovat. Jakmile dosáhnete požadovaného výsledku, zafixujte účes lakem, který neslepuje, a můžete vyrazit.

Střídejte pěšinku

Nejjednodušší způsob, jak můžete zvednout objem vlasů i během dne, je přehození pěšinky na jinou stranu. Můžete ji celou přesunout na druhý bok hlavy, nebo ji jen trochu rozházet, aby nebyla tak pravidelná. Navíc časté změny pěšinky vlasům také prospívají, protože si můžou odpočinout, a nebudou se tak na jednom místě oslabovat a řídnout. Zkuste to i vy!

ZDROJ: https://www.byrdie.com/flat-hair-fixes-how-to-give-your-fine-hair-more-body-346260

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button