Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Domácí přírodní způsoby, jak léčit oční infekce u psů a koček

Psi a kočky mohou dostat infekce v jejich očích, běžně nazývané konjunktivitida nebo růžové oko. Přírodní léčiva pro oční infekce u domácích mazlíčků zahrnují jablečný ocet, roztok kyseliny borité a kokosový olej. Oční infekce u zvířat bez ohledu na příčinu obvykle rychle reagují na domácí léčbu.

Co způsobuje oční infekce u psů a koček?

Domácí mazlíčci mohou dostat do očí bakteriální a virové infekce. Někdy to doprovází infekci dýchacích cest. Cizorodé částice v oku mohou také vést k podráždění a infekci. Alergie může také způsobit výtok z očí, podráždění očí a krvavé oči.

Jablečný ocet pro oční infekce u domácích zvířat

Zředěný jablečný ocet je vynikajícím prostředkem pro infekce očí u zvířat.

Jablečný ocet je účinným přírodním prostředkem, který více než 50 čtenářů používalo k léčbě očních infekcí u koček a psů.

Roztok kyseliny borité

Roztok kyseliny borité je staromódní lék proti infekcím. Roztok kyseliny borité je jemný, snadno vyrobitelný a snadno se aplikuje. Roztoky kyseliny borité budou bojovat proti bakteriím, virům a pomáhají vymývat cizí částice z oka. Boritá kyselina je běžnou přísadou roztoků pro oči.

Koloidní stříbro

Koloidní stříbro bojuje proti bakteriím, virům a houbám. Chcete-li jej použít k ošetření růžového oka u vašeho domácího mazlíčka, stačí dát dvě kapky koloidního stříbra do každého oka dvakrát denně po dobu dvou dnů.

Čaj

Černý čaj nebo heřmánkový čaj je nádherně uklidňující lék na oční infekce. Jednoduše připravte šálek čaje. Nechte čaj vychladnout. Použijte bavlněné koule pro použití čaje, abyste velkoryse použili čaj na oční víčka. Nemusíte to dostat přímo do očí, stačí když pronikne do koutků očí. Tento lék lze použít 2-3krát denně, dokud infekce nezmizí.

Kokosový olej

Kokosový olej zklidňuje záněty a bojuje s infekcemi. Pomocí měkké tkaniny aplikujte k oku větší množství kokosového oleje, otřete je z vnitřního rohu oka k vnějšímu okraji oka.

Jak dlouho trvá přírodní prostředky k léčbě očních infekcí?

Jakmile začnete používat přírodní lék proti infekcím očí, výsledky se často ukazují do 12 hodin. Pokud nevidíte výsledky do 24 hodin, můžete zkusit další nápravu. Pokud se infekce zhorší nebo je doprovázena jinými příznaky, měli byste se poradit s důvěryhodným veterinářem.

Vždy zacházejte s oběma očima, pokud se jedná o oční infekci, i když se zdá, že je jedno oko infikováno. Je velmi časté, že se oční infekce rychle šíří.

Po ošetření očí vašeho domácího mazlíčka důkladně umyjte ruce, abyste nepoškozovali sebe nebo jiné domácí mazlíčky ve svém domě.

Pokud používáte topickou léčbu, použijte pro každé oko čerstvou bavlněnou kouli pokaždé, když použijete přípravek.

Nejlepší je pokračovat v léčbě každého oka několik dní po vyléčení infekce, pokud nepoužíváte koloidní stříbro, které je třeba užívat pouze po dobu 2 dnů.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button