Péče o těloPřírodní léčba

Domácí péče o spálenou pokožku

Mílovými kroky se blíží léto a to je doba roku, kdy všichni jezdí na dovolenou, užívají si sluníčka, relaxují na pláži, u bazénu a tráví spoustu času venku, na slunci. Všechny tyto aktivity, které se konají venku, hrozí možným spálením pokožky. I když je sluníčko skvělé a mnozí jej milují, bývá často zrádné. Na trhu je mnoho různých produktů, které na spáleniny mohou pomoci. Při léčbě spálenin je nejdůležitější účinnost a čas. Jestliže se spálíte, chcete pocítit úlevu co možná nejrychleji.

Úleva přichází!

Ne vždycky je dobré sáhnout po přípravcích, které nabízí trh, můžete si vyrobit lék také doma. Půjde tak o domácí lék, který vás nebude moc stát a co víc, bude velmi efektivní. Poskytne vám totiž okamžitou a trvalou úlevu od bolesti a spálení. Přísady, které jsou pro tento lék nutné, najdete prakticky kdekoliv, v lékárně nebo běžném obchodu s potravinami. Potřebovat budete tři ingredience, nádobu na skladování a mixér. Jde o přírodní domácí lék, který neobsahuje chemické látky.

Skvěle funguje

V kokosovém oleji jsou obsaženy známé složky, které jsou při péči o pleť velmi důležité a nezbytné. Vitamín E se využívá pro suchou pokožku a problémy s kůží. Mastné kyseliny a bílkoviny zase pokožku chrání před poškozením a obsahují zvláčňující prvky. Všechny tyto prvky jsou při léčbě spálenin klíčové.

K léčbě kožních onemocnění se dlouhou dobu využívá Aloe Vera. Mnoho značkových produktů, které na trhu najdete, využívá právě Aloe Vera jako základní složku pro hydrataci. Má hladkou gelovitou strukturu, obsahuje antioxidanty a pomáhá tělu v léčbě.

Surový organický med je naopak klíčovou složkou díky svým antibakteriálním vlastnostem. Některé spáleniny od slunce totiž mohou způsobovat další onemocnění nebo naopak zjizvení pokožky. To může být velmi škodlivé, takže je opravdu důležité pokožku po zásahu slunce velmi dobře ošetřit. Jak si tento domácí recept připravit?

Ingredience:

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce Aloe Vera
  • ¼ šálku organického medu

Postup:

Využijte pro tento recept ruční mixér nebo šlehače. Do mísy dejte všechny tyto tři ingredience a poté je s ručním mixérem míchejte, až se smíchají. Následně omyjte spáleniny a na ně aplikujte tento domácí recept. Zakryjte obvazem nebo čistou gázou a nechte působit. Tento domácí lék následně uschovejte do nádobky, zavřete a nechte při pokojové teplotě. Kokosový olej a med mají tendenci k vytvrzování, proto je nutná pokojová teplota.

Okamžitá úleva

Díky tomuto léku dosáhnete okamžitého pocitu úlevy. Nepocítíte ani svědění pokožky. Spálenina se v některých případech léčí rychle, někdy to však může trvat den nebo dva. I když slunce může mít na pokožku špatné účinky, díky tomuto jednoduchému léku a receptu je možno si od ní pomoci a to opravdu rychle.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button