DetoxikacePřírodní léčba

Detoxikace nohou – jak si vyrobit tento jednoduchý lék?

Přemýšlíte také nad tím, že potřebujete z těla dostat škodliviny, pročistit jej a odstranit vše, co tam být nemá? Díky tomu se vám bude lépe fungovat a možná dokonce podpoříte také úbytek několika kilogramů.

Detoxikace? Zkuste to přes nohy!

Málokdo ví, že jedním z nejúčinnějších způsobů, jak očistit organismus od všech škodlivin a toxinů je právě detoxikace skrz nohy. Odborníci se shodují na tom, že právě tento detox skrz nohy je efektivní a snadný způsob. Existuje spousta postupů a způsobů, můžete si v lékárně koupit detoxikační polštářky, náplasti, pít různé nápoje nebo využívat různé detoxikační lázně.

Tradiční medicína se rovněž shoduje, že detoxikace je pro tělo účinná a je dobré jí zařadit do svého života. Toxiny a škodliviny se dostanou skrz nohy do vody a vaše tělo bude opět čisté a připraveno na další procesy. S pomocí detoxikace nohou můžete očistit celé tělo, jednotlivé orgány v těle a celkově tak zlepšit své zdraví. Jak detoxikovat tělo s pomocí této metody doma?

Co budete potřebovat:

  • 10 kapek ricinového oleje
  • 2 polévkové lžíce jedlé sody
  • 2 polévkové lžíce Epsom soli
  • 5 – 6 litrů teplé vody

Jak postupovat:

Vezměte si větší mísu, ideálně lavor, a dejte do ní teplou vodu. Přidejte všechny výše uvedené přísady a dobře promíchejte. Do této lázně namočte nohy na dobu dvaceti až třiceti minut. Poté nohy vytáhněte a otřete je do ručníku.

Tato lázeň pomůže odstranit toxiny z těla, vyčistí jej, ale také pomůže nohám při odpočinku po celém namáhavém dni. Teplá voda ulehčuje bolesti nohou, umí uklidnit svaly a také napomáhá hydrataci pokožce.

Co jednotlivé ingredience při detoxikaci znamenají?

Ricinový olej

Jde o skvělý zdroj vitamínu E, minerálů a nenasycených mastných kyselin. To znamená, že je vynikající pro rozmazlování vašich nohou. Jde také o olej, který přináší silné antibakteriální a protiplísňové vlastnosti, obvykle se využívá k léčbě takzvané Atletické nohy.

Jedlá soda

Jedlá soda neboli také hydrogenuhličitan sodný je přirozeně alkalická látka, která napomáhá odstranit z těla toxiny a také neutralizovat kyselost pokožky. Jde o populární a navíc přírodní lék, který pomáhá při ošetření bolesti nohou, umí velmi dobře odstranit také zápach nohou. Jedlá soda je ideální pro všechny problémy, které se ve spojitosti s nohami objevují. Může se rovněž použít k léčbě takzvané Atletické nohy. Kromě jiného má také široké použití v přírodní medicíně i kosmetice. Jde opravdu o jedinečný přípravek.

Epsom sůl

Jde o sůl, která je získávána z vody bohaté na minerály. Tato běžně používaná koupelová sůl je ve skutečnosti minerální sloučeninou obsahující hořčík a síran. Epsom sůl je přírodní lék, který pomáhá při léčbě bolesti kloubů, artritidy, bolesti svalů. Napomáhá také zlepšit oběhový systém a umí změkčit nohy a odstraňuje zápach.

Má antifungální a antimikrobiální vlastnosti a právě lázně s Epsom solí pomáhají léčit různé infekce nohou a kůže včetně takzvané Atletické nohy, plísní nehtů či malých ran. Epsom sůl je skvělá pro detoxikaci těla a ke zmírnění stresu.

Voda

Voda je nedílnou součástí každého těla, potřebuje jí pro určité procesy v těle, pro hydrataci celého těla. Voda může při namočení nohou hydratovat pokožku a také otevřít póry. Tento proces je velmi důležitý pro to, aby se ostatní složky z výše uvedené detoxikační lázně vstřebávaly do těla a tím odstraňovaly toxiny a škodlivé látky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button