Ostatní

Vyzkoušejte tuto jednoduchou směs a mravenci se vašemu domu vyhnou obloukem

Teplé počasí si vychutnává mnoho lidí, ovšem není to samo sebou. V tomto období se rozmnožuje hmyz a to zejména mravenci. Jestliže i vy se s nimi trápíte a marně se je snažíte ze svého domu vyhnat, pak je tento článek právě pro vás.

Mravenci v domě

Jakmile máte v domě mravence, pak je často problém se jich zbavit a ne vždycky se to podaří. Proto je lepší mít se na pozoru a mravencům vstup do vašeho domu zamezit. Výzkumy Stanfordské univerzity ukazují, že mravenci přicházejí do našich domovů a bytů kvůli povětrnostním podmínkám. Je možno je odstranit s pomocí komerčních produktů, ovšem ty jsou plné toxinů, které mohou mít vliv na zdraví.

Nebezpečné látky v komerčních přípravcích

Podle datové sítě Toxicology National Library of Medicine vystavení cypermethrinu, jedné ze dvou účinných složek v přípravcích proti mravencům, způsobuje dechové problémy nebo kašel. Může také vyvolat astmatický kašel a sípání. Hlavní složka komerčních insekticidů je nervové činidlo, které narušuje nervový systém hmyzu a to přímým kontaktem. Tyto toxické chemické látky mohou mít stejné účinky na člověka, jestliže se dostávají do těla.

Éterické oleje pomohou

Éterický olej z máty má skvělé odpuzující vlastnosti, je velmi přirozený, můžete jej aplikovat v koupelně či v kuchyni (zde bývají mravenci nejčastěji). Mravenci nemají rádi intenzivní pachy a éterický olej z máty jim tak nevoní. Tento přírodní DIY odpuzovač mravenců si vyrobíte jednoduše. Potřebujete jen pár jednoduchých přísad, které nejsou toxické, jsou bezpečné a to dokonce i pro děti. Jak si tento odpuzovač připravit?

Ingredience:

  • 30 kapek esenciálního oleje
  • 30 kapek silice z mátového oleje
  • 4 unce destilované vody

Postup:

Smíchejte esenciální oleje a vodu. Umístěte do rozprašovače a dobře protřepejte. Tuto směs rozstříkejte kdekoliv, kde uvidíte mravence či jejich hnízdo. V případě potřeby celé opakujte.

Z této směsi se line silný pach, který mravencům zabrání, aby se dostali do vašeho domu. Jde o skutečně přírodní a jednoduchý recept, který si zamilujete! A mravenců se jednoduše zbavíte!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button