Ostatní

Neuvěřitelné: Co se nedoporučuje pít v restauracích

Je to pro mnohé velmi šokující a neočekávané. Číšníci poukázali na to, co byste v restauracích rozhodně neměli konzumovat, jaké nápoje nepít. Samozřejmě se tak neděje ve všech restauracích, ovšem v mnohých to takto fungovat může.

Co si objednat?

Vyrážíte se svými přáteli a kamarády do baru a restaurací a obvykle už přemýšlíte, co si objednáte? Chtělo by to nějaký dobrý nápoj, možná pivo, víno, nebo míchaný koktejl. Myslíme si, že jste nikdy nepřemýšleli tak, že si dáte něco „nezávadného“, protože restauracím a barům věříte. Po tomto článku si dvakrát rozmyslíte, co si objednáte. Komik a číšník v New Yorku Tim Dan odhalil těchto pět nápojů, které si v některých restauracích, barech a kavárnách nedávat. A k tomu dodal i dosti závažné důvody.

Točené pivo

Točené pivo je velmi oblíbeným nápojem, ovšem pokud se číšníci o výčep řádně nestarají, pak je obvykle plný bakterií. A ty se pak přesouvají také do vaší sklenice. Pití piva v barech a restauracích, kde to s čistotou nepřehánějí, se raději vyhněte.

Koktejly z mléka

Oblíbené koktejly z mléka jsou v amerických barech. Samozřejmě ne všude, ale někde mohou barmani používat mléko s prošlou dobou trvanlivosti a mléko se pak může postarat o váš nepříjemný večer.

nápoje

Mojito

Mojito je velmi dobré, když se připravuje z kvalitních surovin. V některých barech místo čerstvé máty mohou sáhnout po sušené mátě nebo shnilé limetce. Místo toho si raději dejte Bacardi se sodou.

Víno

Toto nemusí být nutně pravidlem, ale vinárny a restaurace obecně sáhnou po poměrně levném a nekvalitním vínu, které nejen, že nemusí chutnat, ale zároveň může potrápit váš zažívací systém. Držte se proto raději láhvových vín, které vyberete z vinného lístku.

Vše, co je zmraženo

V restauracích a barech, kde není hygiena na prvním místě, se vyhněte také kostkám ledu, které se přidávají do koktejlů a nealkoholických nápojů. Obvykle se využívají stroje na výrobu ledu, které  jsou většinou špinavé a plné bakterií.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button