Péče o těloPřírodní léčba

Jak přestat kouřit? Dejte si pod jazyk tuto rostlinu!

Kouření je pro mnohé lidi součástí jejich života, bez cigarety si zkrátka neumí svůj život ani představit. Když jsou nervózní, ve stresu, v nepohodě, v hospodě, mezi lidmi nebo doma, vždy sáhnou po cigaretě. Podobně jako někdo nemůže být bez čokolády, oni nemohou být bez své dávky nikotinu. Studie v Německu potvrdily, že je možno pomoci přestat s kouřením a závislosti na alkoholu pomocí jedné rostliny. Která to je?

Stévie

Tato zázračná rostlina se jmenuje stévie a pochází z Paraguaye. Využívá se nejčastěji jako přírodní sladidlo, a to už po celá staletí. Listy stévie se v Jižní Americe a v Asii používají ke slazení nápojů nebo např. čaje. Kromě její vysoké sladivosti se využívá pro své léčivé účinky – skvěle nahrazuje cukr, je téměř nekalorická a vhodná pro diabetiky. Kromě těchto účinků, ale velmi dobře působí na kouření a alkohol.

kouření

Terapie proti kouření

Stévie má velmi dobré výsledky v boji s kouřením. Stačí si dát pár kapek přímo na jazyk, a to ve chvíli, kdy cítíte chuť zapálit si a dát si cigaretu. Tento jednoduchý trik potlačí téměř okamžitě chuť na cigaretu.

Stévie je k dispozici v tekuté formě, kdy jí můžete nakapat na jazyk nebo také ve formě prášku, který se dávkuje obdobně. Koupit stévii, ať už v jakékoliv podobě, můžete v supermarketech, obchodech se zdravou výživou, apod. Vyzkoušejte tento trik a zbavte se tohoto zlozvyku jednou provždy!

Zdroj: web cuisineandhealth.com, odkud jsme při psaní čerpali, již není v provozu, proto není možné zdroj navštívit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button