Péče o těloPřírodní léčba

Antibiotika jsou stále k ničemu? Vyzkoušejte přírodní antibiotika

Nadprůměrné užívání antibiotik vede k jejich neúčinnosti. Šíření rezistentních kmenů je dalším faktorem, které vede k odolnosti na antibiotika. V dnešním článku si představíme 10 přírodních antibiotik, které vám pomohou s celou řadou nemocí a zdravotních problémů.

10 bylinek a potraviny, které slouží jako přírodní antibiotikum

Med

Surový med je jedním z nejsilnějších antibiotik, které má lidstvo k dispozici. Unikátní vlastnost medu umožňuje bojovat proti infekci na více úrovních, takže je mnohem obtíženější pro bakterie vyvinout rezistenci.

Med se používá pro ničení bakterií a společně v kombinaci s dalšími léky, je skvělou alternativou ke komerčním antibiotikům.

Koloidní stříbro

Stříbro užívali již před 1200 lety Egypťané, Římané, Řekové a námořníci. Používali ho na různé nemoci a aby udrželi potraviny před zkázou. Koloidní stříbro je používáno již tisíce let jako přírodní antibiotikum. Je skvělé pro hojení a zároveň nepoškozuje játra a ledviny jako komerční přípravky.

Pascalite

Je forma bentonitu hlíny s úžasnými léčivými účinky. Při použití lokálně vytáhne z rány během několika minut všechnu infekci. První použití sahá již do roku 1930, kdy použil Emil Pascal tuto látku, která mu pomohla vytáhnout hnis z rány a rychleji uzdravit poraněnou ruku.

Kurkuma

Využívá se celá staletí v mnoha kulturách pro své léčebné účinky a schopnost léčit celé spektrum nejrůznějších nemocí. Protizánětlivé účinky a antibakteriální vlastnosti ji činí extrémně účinnou při léčbě bakteriálních infekcí a lokálním používáním slouží kurkuma jako lék na poškození kůže.

Olej z oregana

Kromě toho, že je nejsilnější co se týče zabíjení bakterií, má silice z oregana skvělé účinky na tlumení infekcí. Má antivirové, antiseptické, protiplísňové a antioxidační vlastnosti. Užíváním oleje získáte stejného pomocníka v boji proti nemocem jako komerční léky.

Extrakt z olivového listí

Extrakt z olivového listí je skvělý na bakteriální infekce a celou řadu klasických nemocí, jako je například chřipka. Bojuje proti infekcím a posiluje imunitu.

Tea Tree olej

Je extrémně silní a pomáhá při léčbě plísňových onemocnění a infekcí. Dávejte si však pozor na dávku, kterou užíváte. Příliš velká koncentrace může způsobit podráždění kůže.

Vodilka kanadská

Rostlinka, která je skvělá na rychlé posílení imunity. Je také známa jako silní přírodní antibiotikum. Ideální pro léčbu zánětu, ale také proti respiračním nemocem, trávicímu traktu a urogenitálním infekcím.

Echinacea

Lidé již delší dobu používají tuto bylinu k léčbě infekcí a otevřených ran nebo proti záškrtu, otravě krve a dalších onemocnění, kde je důležitá sterilita. Je také ideální pro léčbu nachlazení a chřipky.

Česnek

Stovky knih bylo popsáno pro skvělé účinky česneku. Česnek je znám pro své silné antimykotické, antivirové a antibiotické vlastnosti. Pravidelným užíváním posílíte nejen své tělo, ale získáte také dostatek energie.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button