Přírodní léčbaZdravé tipy

Ne a ne usnout? Poradíme vám 6 tipů na lepší a kvalitní spánek

Hodiny už odbily půlnoc a vy se stále převalujete na posteli? Nedaří se vám usnout, i když jste k smrti unavení? Poradíme vám, jak usnout rychleji a spát klidně a plnohodnotně celou noc.

Cvičení

Večerní procházka vám udělá dobře. Unavíte se i po fyzické stránce a pročistíte si hlavu od všeho stresu a starostí. Neposlouchejte žádnou hudbu, ale jen vnímejte tiché zvuky přírody a snažte se relaxovat.

Rutina

Pravidelný režim vám pomůže usnout rychleji. Budete-li chodit do postele vždy ve stejný čas, tělo si na to navykne a bude připraveno odpočívat. Nejde to vždy, ale podaří-li se vám držet režim alespoň během pracovního týdne, bude se vám určitě spát líp.

Správná poloha

Nejideálnější polohou je spánek na levém boku. Ani záda, ani břicho. Jen tak bude mít vaše páteř pořádnou oporu a vy se tak vyhnete nepříjemnému zatuhnutí svalů.

Čtěte

Dobrá literatura před spaním funguje stejně jako prášek na spaní. Uvede vás do stavu klidné mysli, pomůže vám zapomenout na starosti dne a zajistí vám dokonalé uvolnění a relaxaci.

Odpojte se

Vypněte mobil, tablet, notebook… prostě cokoliv, co vás rozptyluje a vydává záření. Pokud jste zvyklí si těsně před spaním pustit na tabletu seriál, zaděláváte si na závažné zdravotní problémy. Naše tělo si nebude schopné pořádně odpočinout.

Odložte své starosti na zítřek

Každý den má svých problémů dost. Na konci dne je potřeba na ně na chvíli zapomenout a netrápit se s tím, co se dnes už nestihne. Ráno moudřejší večera.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button