Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Sklenice džusu s kurkumou se vyrovná jedné hodině cvičení

Představte si, že můžete dosáhnout těch samých výsledků jako při hodině cvičení, pouhým vypitím džusu s řadou vitamínů a živin, které jsou důležité pro naše tělo. Přesně to nabízí pravidelné pití džusu s kurkumou.

Správná výživa může nahradit sport

Možná se vám titulek může zdát jako přehnaný a nebudete jediní, kdo si to myslí. Zdá se to příliš dobré na to, aby to byla pravda. Jenže podle nedávno zveřejněné studie American Journal of Cardiology je to pravda. Denní dávka extraktu z kurkumy (150 mg extraktu) snižuje riziko infarktu o 56%. Celkové shrnutí této studie tvrdí, že kurkuma má stejně pozitivní účinky na kardiovaskulární systém, jako 60 minut cvičení. Praxe toto zjištění jen potvrzuje.

Celá řada lidí si nemůže vynachválit pozitivní účinky kurkumy při pravidelném užívání. Konzumovat kurkumu můžete v řadě podob. Začleňte tuto zdravou bylinku do smoothie, udělejte si čaj nebo ji používejte jako koření při vaření.

10 důvodů proč používat kurkumu každý den

  1. je účinné anti-mikrobiální činidlo – ničí bakterie a virové infekce
  2. léčí onemocnění dýchacích cest
  3. účinně působí proti chřipce a nachlazení
  4. skvělá prevence proti rakovině prostaty, prsu, kůže, plic a tlustého střeva
  5. pomáhá při detoxikaci jater
  6. zpomaluje postup Alzheimerovy choroby
  7. působí protizánětlivě – pomáhá při bolestech kloubů a celého pohybového aparátu, snižuje účinky artritidy, dny a autoimunitních onemocnění
  8. účinkuje proti bolesti a je skvělou náhradou proti škodlivým a návykovým látkám
  9. pomáhá při spalování tuků
  10. urychluje hojení ran

Jak užívat kurkumu

Výhody popsané výše jsou díky sloučenině kurkumínu a jeho primární složce polyfenolu. K dosažení těchto pozitivních výsledků je potřeba užívat kurkumu pravidelně. Pomůže vám k tomu náš návod:

  • 150 g kurkumy v prášku každý den po dobu 8 týdnů vám pomůže zlepšit funkce srdcekurkumu
  • V obchodě zakoupíte 2% extrakt z kurkumy. Jedná se o bezpečné množství, které není pro tělo nebezpečné a nemá vedlejší účinky.
  • Čajová lžička extraktu z kurkumy je minimální denní dávka, která zajistí zdravotní přínosy pro tělo. Místo prášku lze užívat kapsle s kurkumou.
  • Přidejte špetku kurkumy do vaření a získáte kromě zdravotních výhod i chuť kari.

Přestože vám kurkuma pomůže zlepšit váš kardiovaskulární systém, nevyhýbejte se pravidelnému pohybu. Nic nenahradí cvičení a pohyb na čerstvém vzduchu. Být fyzicky aktivní udrží vaše fyzické zdraví na maximální úrovni.

Pravidelné užívání kurkumy je jen příjemný bonus, který pomáhá vašemu tělu.

Zdroj: web cuisineandhealth.com, odkud jsme při psaní čerpali, již není v provozu, proto není možné zdroj navštívit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button