Jídlo a stravování

Potraviny, které pomáhají v boji proti šedivým vlasům

Šedivé vlasy jsou obyčejně spojeny se stárnutím. Ale věděli jste, že jsou spojené i s genetikou? Studie vědců potvrdily, že i špatná a nevyvážená strava, způsobuje šedivění vlasů. Jestli se chcete vyhnout šedivým vlasům a nebo chcete zmírnit jejich postup, dopřejte si dostatek vitamínů a minerálů, které vaše vlasy vyživí.

Nemusíte však chodit do drogerie a kupovat si vlasová séra a různé doplňky v péči o vlasy. Vše co potřebujete, má příroda. My vám dnes ukážeme, jaké potraviny vám pomohou udržet vaše vlasy lesklé, barevné a krásné.

Jahody

Jahody jsou oblíbené díky vysokému obsahu vitamínu C. Ten je silným antioxidantem, který podporuje zdravou pleť a vlasy. Pomáhá při produkci kolagenu, který neutralizuje volné radikály. Ty urychlují proces stárnutí a jelikož jsou šedivé vlasy spojeny se stárnutím, pravidelná konzumace jahod pomáhá udržet vlasy ve skvělé formě.

Listová zelenina

Je bohatá na vlákninu a antioxidanty. Další důležitou složku listové zeleniny je vitamín B, ten je nezbytný pro zdravou pokožku. Pokud tedy chcete mít zdravé vlasy, je zapotřebí vyživovat i pokožku hlavy. Vitamín B je vynikající způsob, jak na to. Vitamín B je také nezbytný pro zdravou produkci hormonů. Díky němu si udržíte vlasy na svém místě a nebude docházet ke stárnutí a procesu šedivění.

Čokoláda

Čokoláda podporuje tvorbu melaninu, pigmentu, který dává kůži a vlasům jejich barvu. Konzumace čokolády (zejména hořké) pomůže udržet šedé vlasy na uzdě.

Losos

Obsahuje omega-3 mastné kyseliny a bílkoviny. Losos je dobrý pro pevné zdraví, jeho pravidelná konzumace podporuje zdravý růst vlasů a to díky selenu, který obsahuje. Pokud nevíte co to je, tak je to minerál, který je nezbytný pro správnou produkci hormonů. Jako bonus, má antioxidační vlastnosti, které pomáhají chránit buňky před volnými radikály.

Mandle

Stejně jako čokoláda, jsou na tom podobně i mandle. Obsahují velké zásoby vitamínu E, živiny, která podporuje zdravou kůži, nehty a vlasy.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button