Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Tento nápoj pomáhá detoxikovat ledviny, srdce a klouby

Detoxikace lidského těla je důležitým krokem pro obnovení vašeho zdraví. Nejčastěji se při detoxikaci zaměřujete na játra, ale je nutné myslet také na další orgány v lidském těle. I tam se totiž mohou hromadit různé toxiny, těžké kovy a tvořit kyseliny, které vašemu zdraví neprospívají.

Detoxikace těla

Ledviny filtrují vaší krev v těle a není tak divu, že pokud váš životní styl nebude správný, budou se zde hromadit toxiny a nebudou pracovat tak, jak by měly. Je důležité detoxikovat také další orgány v lidském těle, jako například plíce, srdce nebo klouby. Chcete-li i vy vaše tělo detoxikovat, pak doporučujeme tuto jednoduchou směs.

Detoxikační recept

Přinášíme vám úžasný recept na jednoduchou šťávu. Tento recept má vysoký obsah vlákniny, takže pomáhá detoxikovat nejen ledviny, srdce a klouby, ale také pomáhá vašim játrům zbavit se nadbytečného odpadu.

Ingredience:

  • 3 velké stonky organického celeru
  • 3 kusy petržele
  • 2 plátky ananasu
  • Trocha citronové vody

Postup:

Ze všeho nejdřív vezměte ananas, nakrájejte jej a opláchněte. Následně očistěte petržel a celer, omyjte a nakrájejte na malé kousky. Všechny přísady dejte do mixéru, přidejte trochu citronové vody a míchejte do hladka.

Konzumace:

Pro co nejlepší výsledky doporučujeme popíjet jeden šálek tohoto smoothie ráno a večer a to celé po dobu jednoho týdne.

Co poskytuje tělu každá složka?

Celer – je bohatý na vlákninu, která udržuje vaše střevo zdravé a čisté. Také je bohatý na antioxidanty jako quercetin a fenolové kyseliny. Ty bojují proti oxidativnímu stresu a zánětu. Celer se používá také k léčbě nízkého krevního tlaku, vysokého krevního tlaku či bolesti kloubů. Pomáhá také proti rakovině a umí uklidnit nervový systém.

Petržel – jde o silné diuretikum, které se používá k léčbě infekcí močových cest, ledvinových kamenů a edému. Pracuje také proti osteoartróze, vysokému krevnímu tlaku a anémii. Těhotným ženám se petržel nedoporučuje, protože v některých případech může vyvolat potrat.

Ananas – má nízký obsah draslíku, což je ideální pro všechny lidi, kteří mají chronické onemocnění ledvin. Také se často využívá k pomoci při léčbě osteoartrózy a zažívacích obtíží. Ananas je také bohatý na bromelain – silná protirakovinná látka stejně jako vitamín C, vitamín B, thiamin, mangan a měď.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button