OstatníPéče o tělo

Vyzkoušejte tento vitamín k odpuzování komárů

Léto milují snad všichni, je krásně teplo, což láká k tomu, abychom trávili čas venku. Ovšem to znamená, že kromě příjemných chvilek zažijeme i ty nepříjemné, kdy okolo nás neúnavně bzučí komáři. Vědci říkají, že zhruba jeden z pěti lidí je obzvláště „chutným“ cílem pro tento hmyz. Jste i vy jedním z nich.

Odpuzovače komárů

Abyste předešli nepříjemným pupínkům a svědění, používáte repelenty, které pomáhají komáry odpudit. Na trhu jsou již od roku 1956. Tyto spreje fungují, avšak obsahují toxické chemikálie, které mohou mít nebezpečné vedlejší účinky. Ochrana před kousnutím snižuje také šance na různé nemoci, které komáři mohou přenášet. Naštěstí však existuje jeden vitamín, který umí vytvořit zápach na pokožce a to odpudí komáry. A co víc, tento zápach je pro člověka nedetekovatelný.

Vitamín B1

Jde o vitamín B1, který je často označován jako thiamin. Jde o minerál, který je pro tělo nezbytný, je důležitý pro zvýšení odolnosti stresu. Obvykle je možno jej najít v potravinách jako hnědá rýže, vejce, ovesné vločky, játra, chřest, slunečnicová semínka, droždí, brokolice, špenát, zelí.

Pokud jde o vztah mezi vitamínem B1 a komáry, má odpudit komáry. Lidé, kteří mají v těle dostatek vitamínu B1 ve svém systému, mají tendenci komárům „zapáchat“ což jim kousnutí znesnadňuje. Doporučuje se dvakrát denně 50 mg tohoto vitamínu. Během dvou týdnů se sníží počet komárů, atakující vaše tělo.

Jestliže užívání thiaminu u vás nefunguje, vyzkoušejte tento přírodní odpuzující přípravek proti komárům, který vám pomůže vyhnout se chemickým látkám. Jak si tento jednoduchý přípravek vytvořit?

Ingredience:

  • 15 kapek tea tree oleje
  • 15 kapek levandulového oleje
  • ½ čajové lžičky vilínové kapky
  • Chlazená převařená voda

Postup:

Vezměte rozprašovat a naplňte jej do poloviny vařenou chladnou vodou. Přidejte všechny ingredience, protřepte a v případě potřeby využijte jako repelent proti hmyzu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button