Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Výborný protizánětlivý čaj z kurkumy

Jak jistě mnoho lidí ví, kurkuma je koření, které se používá zejména v kuchyni. Ovšem má velmi dobré účinky na lidské zdraví a měla by být primárně využívaná k těmto účelům. Kurkuma je bezpečné a velmi silné protizánětlivé činidlo. Využívá se v Indii a dalších asijských zemích. Zde se využívá nejen jako koření, ale hlavně pro různé léčebné účely. Věděli jste, že chronický zánět je příčinou většiny nemocí, které se u lidí vyskytují?

Silná a protizánětlivá bylina

Podle vědců je kurkuma jednou z nejsilnějších protizánětlivých bylin a je známo, že má víc než 600 zdravotních přínosů. Může pomoci při léčbě mnoha zdravotních problémů a neduhů. S čím například? Pomůže v léčbě osteoartrózy, revmatoidní artritidy, dny a autoimunitních onemocnění. Pomáhá také lidem, kteří mají problémy s klouby, pociťují bolesti, lidem s roztroušenou sklerózou, s rakovinou, Alzheimerovou chorobu, lidem s vysokou hladinou cholesterolu aj.

Další příznivé účinky kurkumy

Kurkuma může dále pomoci zabránit rakovině, snižuje riziko vzniku aterosklerózy, preventivně působí proti tvorbě krevních sraženin. Je rovněž prospěšná pro diabetiky a pacienty s virovými infekcemi. Jestliže chcete konzumovat kurkumu pro posílení svého zdraví jako prevenci či pro odstranění některé z výše uvedených nemocí, je dobré si ji připravit ve formě čaje. Jak si tento protizánětlivý čaj vyrobit?

Ingredience:

  • 1 plná lžíce organické kurkumy
  • 4 šálky vody
  • organický med a citron podle chuti

Postup:

Vezměte čtyři šálky vody, dejte je do hrnce a vařte. Přidejte kurkumu a nechejte vařit asi 10 minut. Když je tento čaj hotov, přeceďte jej skrz sítko. V něm zůstanou zbytky a vy získáte čistý čaj. Tento čaj následně dochuťte citronem a medem, podle své vlastní chuti. Nyní můžete konzumovat a těšit se ze zdravotních přínosů, které čaj má!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button