Ostatní

8 rostlin, které pomáhají odstranit negativní energii

Rostliny nejen zdobí a rozjasňují naše domovy, ale také umí čistit vzduch, který dýcháme. Ovšem víte, že některé rostliny, které jsou v budovách, mohou odstranit negativní energii? Mohou naplnit domov pozitivními vibracemi, které zlepší náladu všech. Jaké rostliny to jsou?

Lopatkovec

Někdy se nazývá také spatifylum nebo toulcovka. Věří se, že lopatkovec poskytuje duchovní, dušení a fyzickou oporu, zlepšuje tok energie v domácnosti vyčištěním vzduchu a neutralizací škodlivých vnitřních plynů. Tato rostlina roste dobře ve stinných nebo tmavých prostředích, například v rohu či v kancelářích. Umístíte-li jí do ložnice, může navodit pocit klidu a ničím nerušený spánek.

Jasmín

Jasmín přitahuje pozitivní vibrace, ale pomáhá také při posilování vztahů. Jde o afrodiziakální květinu, která je považována za nositele romantiky. Jeho sladká a příjemná vůně uklidní vaši mysl, zmírňuje váš stres a zvyšuje vaší energetickou hladinu. Udržujte jí směrem na jih, pokud jí máte v domě. Jestliže jí chcete umístit do zahrady, pak volte východní, severní nebo severovýchodní část zahrady.

Rozmarýn

Pomáhá při podpoře tělesné a dušení pohody tím, že vyčistí vzduch, aby váš dům neobsahoval škodlivý vzduch a toxiny. Vůně rozmarýnu okamžitě změní náladu, snižuje únavu, zlepšuje paměť a léčit nespavost. Vyvolává vnitřní klid. Držte jí na slunném místě.

Dračinec pruhovaný (Lucky bamboo)

Bambus je tradičním symbolem štěstí a prosperity v Asii. Rostlina má vertikální tvar a podle Feng Shui ovlivňuje životní energii, fyzickou aktivitu a vitalitu. Stačí do skleněné misky nalít centimetr vyčištěné nebo destilované vody a vložit. Chraňte jej před přímým slunečním zářením, vyžaduje málo světla.

Pachira vodní

Jde o rostlinu, která je známá jako zlatý pothos, břečťan arum nebo stříbrná réva. Podle Feng Shui má tato rostlina velmi pozitivní tok energie, který přitahuje štěstí a také peníze. Může být pěstován jako popínavá rostlina či jako rostlina vzrostlá. Umístěte tuto rostlinu před ostrý roh nebo úhel, díky tomu pomůžete snížit úzkost, stres a negativní myšlenky. Rostlina by měla směřovat nahoru, aby vám přinesla zdraví a prosperitu.

Orchidej

Orchidej pomůže zlepšit tok energie, přiláká tak pozitivní energii ve vašem domě. Jde o dlouhotrvající květinu, která má příjemnou vůni a která okamžitě zlepší vaši náladu. Existuje v různých tvarech a velikostech. Je ideální do ložnice jelikož uvolňuje v noci kyslík.

Aloe vera

Rostlina Aloe Vera přináší štěstí a pozitivní energii. Má spoustu léčebných výhod, proto se může využít také jako přínos pro vaše zdraví. Je nutno jí umístit do nepřímého slunečního záření nebo k umělému světlu. Nelíbí se jí stojatá voda. Uvolňuje energii a může pomoci odstranit negativní vibrace.

Šalvěj

Má čisticí vlastnosti, které pomáhají eliminovat hněv, strach a další negativní emoce. Zlepšuje celkový tok pozitivní energie ve vašem domě a může být využita v léčbě mnoha onemocnění, má spoustu zdravotních přínosů. Nenechávejte jí na místě kde je nízká vlhkost.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button