KrásaNávod

Proti dvojité bradě zázračná cvičení nepomohou. Šancí na změnu je zdravý životní styl

S věkem nám přibývá řada kosmetických starostí, které jsme dříve nemuseli vůbec řešit. A týká se to jak dam, tak i pánů. Nadbytek tuku není snad hezký nikde, i když u žen je rozhodně hezčí, kdy se ji dá „za co chytnout“. Kde ale nadbytek tuku ani povislou kůži určitě neoceníme, je náš obličej a krk. A přitom právě stará známá dvojitá brada dokáže ve vyšším věku potrápit skoro každého. Existují nějaké účinné způsoby jak jí předcházet?

U podbradku není problémem povolení svalů v této oblasti. Viditelné vole není nic jiného než tuk, u starších lidí pak povislá kůže. S tímto problémem se tedy mohou setkat nejen ti, kdo mají nějaké to kilo navíc, ale i starší lidé v jinak dobré kondici, jejichž pokožka již s věkem ztrácí pružnost.

Na internetu najdete mnoho tipů a rad jak se dvojité brady zbavit nejrůznějším cvičením, ale pravdou je, že to příliš nefunguje. Pokud zaznamenáte nějaké změny, pak jistě jen drobné, ale dvojité brady vás úporné cvičení jistojistě nezbaví. Jediným skutečně účinným řešením je zamyslet se nad svou stravou. Pokud to nezabere, pak zbývá už jen plastický chirurg. A většina lidé, kterým dvojitá brada skutečně „leží v žaludku“, také pod kudlou chirurga nakonec skončí.

Správný jídelníček může pomoci

Ideální jídelníček by měl energeticky i svým složením odpovídat vaší životní realitě, tedy věku, denní aktivitě, dietám v anamnéze a podobně. Pokud budete doržovat pečlivě předepsaný režim a složení stravy, je dost pravděpoboné, že dojde k redukci tuku a společně s tím i k redukce vaší dvojité brady. Tuk se vždy hubne komplexně na celém těle. Proto také není možné zhubnout například jen na stehnech či hýždích. Společně s ručičkou váhy půjde dolů i velikost vašeho podbradku. Pokud jste ale starší ročník, lze přepokládat, že mírně vytahaná kůže už vám zůstane. S tou si ani ten nejzdravější jídelníček neporadí.

Plastika jako jediné spolehlivé řešení

Skutečně jediným zaručeným krokem, který vám může vrátit pevnou a hezkou bradu jako zamlada je plastická chirurgie. Věřte nebo ne, korekce brady patří k velmi častým zákrokům, takže se nemusíte obávat, že by váš požadavek byl v něčem výjimečný. Je samozřejmě nutné počítat s tím, že zadarmo to nebude, a úspěch operace závisí na mnoha faktorech. Někdy je například nutné po zákroku pravidleně docházet na zpevňující injekce, které budou vaši pokožku držet v dobré kondici i přes váš pokročilý věk. A jisté také je, že ne vždy budete s výsledkem stoprocentně spokojeni. Vaše představa se s představou nebo možnostmi chirurga nemusí vždy zcela potkat, ale to je riziko, se kterým musíte počítat.

Tipy, které můžete vyzkoušet

Není ale vše ztraceno. I když na plastiku jít nechcete nebo nemůžete, přesto existuje pár věcí, které můžete vyzkoušet. Zcela vás dvojité brady nezbaví, ale drobná zlepšení můžete vidět. A to je vždycky lepší než nic, ne?

  • Vyměňte bílé pečivo za kvalitnější vícezrnné či celozrnné.
  • Klasické přílohy se snažte nahrazovat zeleninou. Do svého jídelníčku zařaďte také ovoce, ale pamatujte, že si musíte hlídat přísun cukru.
  • Při jídle dbejte na pravidelnost. Jezte častěji a raději menší porce.
  • Nezapomínejte na kvalitní zdroje bílkovin, omezujte sacharidová jídla. Vyhýbejte se tučným a mastným jídlům, zapomeňte na uzeniny.
  • Dodržujte správný pitný režim – ten má na kvalitu pleti největší vliv.
  • Věnujte pozornost dostatečnému spánku, který odpovídá za regeneraci tělesných funkcí.

Veskrze se jedná o obecná doporučení pro zdravý životní styl. Sami tedy vidíte, že žádné zázračné rady ani cviky neexistují. Je prostě nutné jíst zdravě, hýbat se, pečovat o sebe a pak se to odrazí i na vašem zevnějšku.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button