Péče o těloPřírodní léčba

Maska z jedlé sody vás zbaví kruhů pod očima a oteklých víček

Jakmile přijdete na to, že jedlá soda je skvělá pro kosmetické účely, vyhradíte ji ve své domácnosti speciální místo. O této skutečnosti se nevědělo až do roku 1846, než Dr. Austin Church a John Dwight začali vyrábět a prodával sloučeniny známé jako jedlá soda. Od roku 1860 je jedlá soda zmíněna v mnoha kuchařkách jako součást receptů. V roce 1920 se však její pole působnosti rozšířilo i pro lékařské účely a o deset let později byla i hojně využívána v kosmetice.

Ideální náhrada za pleťové krémy

Pokud jde o kosmetiku, může to být ideální náhrada za vaše produkty pro péči o pleť, které nejsou tolik účinné, obsahují množství chemických látek a mohou mít vedlejší účinky. Jedlá soda pomůže vyřešit vaše problémy s akné a vyrážkou.

Jak si vytvořit masku z jedlé sody

Kosmetické výrobky obsahují jedlou sodu a řadu chemikálií. Můžete si však vytvořit svoji vlastní masku z jedlé sody, která je čistě přírodní a neobsahuje škodlivé látky. Díky našemu receptu eliminujete otok očních víček, tmavé kruhy pod očima a váčky pod očima. Na přípravu budete potřebovat:

  • 1 lžíci jedlé sody
  • 1 šálek organického heřmánkového čaje

Kombinujte jedlou sodu s vlažným heřmánkovým čajem. Namočte do směsi vatový tampon. Aplikujte na oblast pod očima a nechte působit minimálně 15 minut. Poté si opláchněte obličej a namažte se esenciálním olejem, jako je například kokosový olej. Používejte tuto masku pravidelně a odstraníte všechny problémy s pokožkou.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button