DetoxikaceKrásaPřírodní léčbaZdravé tipy

Kde všude může jablečný ocet pomoci?

Nemusíte vždycky sáhnout po lécích, které mohou mít vedlejší účinky. Vyzkoušejte pomoc z přírody a sáhněte například po jablečném octu. Kde všude může pomoci?

Jablka a kvasnice

Jablečný ocet se vyrábí z jablek a kvasnic. Jde o kombinaci, která pomáhá cukrům fermentovat. V rámci dalšího kroku se přidávají bakterie, které pomáhají vytvořit kyselinu octovou. Jablečný ocet je zdrojem mnoha vitamínů, látek, které jsou prospěšné pro lidské tělo a tím pádem pomáhají léčit spoustu nemocí a příznaků. Kde všude může jablečný ocet pomoci? Přinášíme pár způsobů, které možná neznáte.

Zmírnění bolesti v krku

Bolest v krku může způsobovat potíže s dýcháním a všeobecné problémy. Můžete vyzkoušet zmírňující tonikum, které vám pomůže zmírnit bolest v krku. Chcete-li vytvořit přírodní tonikum, poté postupujte podle tohoto receptu.

Ingredience:

  • ¼ šálku surového medu
  • ¼ šálku vody
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • 1 až 3 díly čerstvého octa

Postup:

Vezměte všechny ingredience, smíchejte a vařte na nízkém plameni, dokud se kokosový olej nerozpustí. Poté odstraňte z plotny a míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Přesuňte do skleněné nádobky a uchovávejte při pokojové teplotě. Nebojte se, kokosový olej může ztuhnout, když se tonikum ochladí. Potřebujete-li, můžete tonikum znovu ohřát. Konzumujte 1 až 2 čajové lžičky tonika najednou nebo pijte spolu s 6 uncemi vody.

Bojuje proti Atletické noze

Jde o plísňovou infekci, která je charakterizována šupinatou a červenou pokožkou. Mohou se také objevovat puchýře a vředy. Vyzkoušejte domácí ošetření, namočte nohy ve dvou až čtyřech šálcích jablečného octa. V případě potřeby je možno ocet kombinovat s teplou vodou, ale pozor, nepřidávejte příliš mnoho vody.

Namočte nohy na deset až třicet minut a každých několik minut opláchněte žínkou postižené oblasti. Jablečný ocet je přirozeně protizánětlivý, může pomoci také po dlouhém dni na slunci. Zde je dobré kombinovat spolu s kokosovým olejem a aplikovat na spálenou pokožku.

Péče o obličej

Jablečný ocet obsahuje alfa hydroxykyseliny (AHA) a ty mohou odlupovat kůži, pomáhat snižovat výskyt jizviček po akné a také odstranit mrtvé kožní buňky, aby mohly růst ty nové. Vyzkoušejte jablečný ocet, který můžete aplikovat na vatovou tyčinku nebo do rozprašovače. Naneste před spaním a ráno omyjte obličej.

Zabraňuje zápachu

Jablečný ocet obsahuje kyselinu, která může pomoci zastavit růst bakterií. Použijte jablečný ocet, aplikujte jej na vatový tamponek a dejte pod paží, což pomáhá bojovat proti zápachu.

Odstraňuje lupy

Využijte oplachovou péči s jablečným octem, což může pomoci pokožce hlavy. To je potřeba k vyvážení pH pokožky a odstraňuje lupy. Smíchejte ½ šálku jablečného octa s ½ šálkem vody a tuto směs aplikujte na pokožku hlavy. Zakryjte a nechejte třicet minut působit.

Bělení zubů

Jablečný ocet může být nápomocný při návratu bílých zubů. Smíchejte česnek s jablečným octem nebo smíchejte čajovou lžičku jablečného octa s malým množstvím jedlé sody a vytvořte pastu, kterou aplikujte na zuby.

Odstraňuje bradavice

Bradavice na rukou nebo na nohou je možno snadno odstranit s pomocí jablečného octa a dávky trpělivosti. Použijte vatový tamponek, který namočíte v jablečném octu a přiložte na postižené místo. Aby vatový tamponek držel, připevněte s obvazem či páskou a nechejte působit. V případě potřeby vyměňte vatový tamponek. Bradavice by se nakonec měla sama odstranit.

Pomáhá proti modřinám

Jablečný ocet je přirozený prostředek a pomáhá snížit modřiny. Namočte bavlněný tamponek do jablečného octa a aplikujte na postižené místo, kde nechejte působit asi jednu hodinu. Poté by měla modřina být jemnější.

Brání silnému zápachu

Jablečný ocet může pomoci odstranit různé zápachy v domácnosti. Umístěte misku jablečného octa do míst, kde přetrvávají silné zápachy. Můžete jablečný ocet také dát do hrnce a nechat vařit na mírném plameni po dobu jedné až dvou hodin. Buďte opatrní, aby bylo v hrnci dostatek kapaliny.

Jablečný ocet je přírodní prostředek a může pomoci léčit mnoho více či méně závažných chorob. Například takové léčení bradavic se ukázalo jako skvělé řešení, ale pozor, už s ním nelze léčit genitální bradavice, protože to je velmi škodlivé. Buďte proto obezřetní při používání jablečného octa.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button