Jídlo a stravování Péče o tělo

Snídaně, které zabraňují rakovině tlustého střeva

Snídaně je základ dne. Je ovšem důležité také to, co snídáme. Sladké, tučné či jiné nezdravé snídaně mohou tělu spíše ublížit. Tuky se hromadí v těle, přibíráte na váze a k tomu se objevují další a další zdravotní komplikace. Přečtěte si čtyři důvody, proč by se ve vašem jídelníčku měla objevovat ovesná snídaně.

1. Pocit sytosti

Ovesné pokrmy obsahují vlákninu, která vám pomůže zahnat pocit hladu. Vydržíte tak až do dalšího jídla a nebudete mít za chvíli hlad. Vláknina podporuje navíc trávení a je ideální pro ty, kteří chtějí i zhubnout.

2. Snižuje hladinu cholesterolu

Vláknina se váže k tukům a v konečném důsledku snižuje špatný cholesterol.

3. Reguluje krevní tlak

snídaněOvesné vločky jsou ze všech potravin snižujících krevní tlak, tou nejlepší volbou. Jsou bohaté na rostlinnou vlákninu a pravidelnou konzumací zvládnou snížit krevní tlak až o 30 %.

4. Prevence rakoviny

Celozrnné potraviny snižují riziko rakoviny tlustého střeva, což prokazuje mnoho studií. Ovesné vločky jsou také dobrou prevencí rakoviny prsu, vaječníků a prostaty.

 

Ovesná kaše s banánem a skořicí

Ingredience:

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1 banán střední velikosti
  • 1 lžíce medu
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžička skořice
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Příprava:

Ovesné vločky namočte v mléce a nechte působit zhruba 10 – 20 minut. Mezitím nakrájejte banán na menší kousky a nasekejte ořechy. K vločkám přidejte med, promíchejte a vložte připravené banány a ořechy. Na závěr posypte trochu skořice, spojte dohromady a snídani máte připravenou, stačí jí jen sníst.

Zdroj

1 komentář

Zanechte komentář

loading...