Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Čaje na ranní detox a úbytek hmotnosti

Detoxikace je pro lidské tělo velmi důležitá, jen díky ní bude vaše tělo zdravé a nebude jej zatěžovat spousta toxinů a škodlivých látek. Detoxikace hydratuje tělo, vyplavuje toxiny a odpad z lidského těla. Jde o jednoduchý proces, kterým je dobré projít každý den. S tímto receptem to půjde velmi snadno!

Měli byste vypít nejméně dva litry tekutin denně, včetně ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vody. Dále můžete pít vodu, bylinné čaje, které mají mnoho zdravotních přínosů pro vás a vaše zdraví. Mají vysoce alkalizující, čistící a protizánětlivé vlastnosti, které jsou pro tělo skvělé. Existuje několik dobrých kombinací čajů, jež optimalizují každodenní detox a zlepšují také zdraví. Přinášíme 3 recepty na detoxikační čaje. Jak si je uvařit?

Čaj číslo 1

Ingredience:

  • 1 čajová lžička zeleného čaje
  • 1 čajová lžička květů heřmánku
  • 1 čajová lžička sušených šípků
  • 1 čajová lžička sušeného ibišku

Postup:

Zkombinujte všechny výše uvedené ingredience, dejte do čajové konvice spolu se 2 šálky vroucí vody a nechejte působit 3 až 5 minut. Vytvoříte si tak dvě porce detoxikačního čaje, který můžete popíjet během celého dne.

Zelený čaj obsahuje fytochemický theanin, aminokyselinu, která pomáhá snížit stres a zlepšuje funkci mozku. Obsahuje řadu antioxidantů jako například polyfenoly a flavonoidy. Může těžit z úbytku tělesné hmotnosti, snížení stresu, snížení vysokého cholesterolu, snižování krevního tlaku, snížení artritidy, pomáhají také jako antivirotika a také proti rakovině.

Heřmánek má skvělé účinky na trávicí a nervový systém. Uvolňuje svaly v trávicím traktu a pomáhá tak s trávicími problémy. Má také velmi dobrý uklidňující účinek na nervový systém.

Šípek je rostlina bohatá na vitamín C, který je nezbytný pro silný imunitní systém, pro zdravou kůži a zdravé tkáně.

Ibišek je naopak bohatý na antioxidanty, které mohou pomoci odstranit volné radikály a chrání nás před chronickými nemocemi. Antioxidanty mohou pomoci odstranit zánětlivé procesy, které způsobují toxiny.

Čaj číslo dvě

Ingredience:

  • 1 čajová lžička bílého čaje
  • kousek čerstvého zázvoru nebo 1 čajová lžička zázvorového prášku
  • ½ čajové lžičky skořice
  • ½ citronu nakrájeného na plátky
  • 1 lžíce organického medu

Postup:

Vezměte všechny ingredience, dejte je do čajové konvice a vše zalijte dvěma šálky vařící vody. Nechejte louhovat 5 minut. Tuto kombinaci čajů konzumujte čerstvou, tedy ihned po přípravě vypijte.

Bílý čaj se podobá tomu zelenému, je tedy bohatý na antioxidanty, které vašemu zdraví a lidskému tělu poskytují řadu zdravotních výhod a přínosů.

Zázvor umí stimulovat oběh a oběhový systém, otepluje a podporuje tok krve v lidském těle.

Skořice zase pomáhá snižovat stres a zánět v lidském těle, reguluje hladinu cukru v krvi.

Citron je bohatý na vitamín C. Když přidáte citrony do tohoto čaje, napomůžete procesu detoxikace a alkalizujete tak své tělo. Vitamín C umí také pomoci posílit imunitní systém, pomáhá ke zdravé kůži a ke zdravým tkáním.

Čaj číslo 3

Ingredience:

  • 1 čajová lžička rooibosového čaje
  • hrst mátového čaje nebo 1 lžíce sušeného peprmintového čaje
  • 1 čajová lžička skořice nebo čerstvého kořene skořice

Postup:

Vezměte všechny ingredience a podobně jako v předešlých dvou receptech je přidejte do čajové konvice a následně zalijte dvěma šálky vařící vody. Nechejte 5 minut. Vytvořili jste si dvě porce tohoto čaje, které můžete popíjet přes den.

Rooibos je čaj, jež je blahodárný na minerály a antioxidanty; ty podporují zdravou kůži, zuby a také kosti.

Máta peprná stimuluje oběhový systém a podporuje tok krve, který proudí skrz celé tělo. Také pomáhá zlepšovat trávení a metabolismus, poskytuje vám víc energie.

Skořice chrání žaludeční sliznici a má velmi pozitivní vliv na příznaky jako bolest břicha, nadýmání nebo plynatost.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button