Přírodní léčbaZdravé tipy

2 jednoduché způsoby, jak připravit kopřivový sirup

Kopřiva se běžně využívá k čištění krve, ale je také velmi užitečná proti alergiím, zánětu a hypertenzi. Také umí skvěle pomáhat proti astmatu, na různé kožní problémy. Tento sirup je velmi užitečný pro lidské tělo a zejména pro vaše zdraví. Nebudete do svého těla dostávat chemické látky, ale pouze a jen přírodní prostředky.

Zdravé recepty

Tyto recepty mohou pomoci vyčistit krev a také vaše tepny. Čtěte dál a zjistíte, co všechno umí kopřivový sirup, co vše poskytne vašemu tělu a zdraví.

Níže vám přinášíme dva jednoduché recepty, které můžete denně popíjet.

Jednoduchý kopřivový sirup

Ingredience:

  • 1 kg mladých listů kopřivy
  • 10 šálků filtrované vody
  • Hnědý cukr

Postup:

Listy kopřivy vypláchněte a poté namočte do vody. Na středním ohni vařte asi hodinu, v případě potřeby přidávejte vodu. Sceďte a následně přidejte cukr a míchejte, dokud se úplně neroztaví. Výsledný sirup nalijte do skleněné mísy, přidejte cukr a promíchávejte, dokud se úplně nerozpustí. Nyní je sirup hotový, nalijte do připravené skleněné nádoby a utěsněte.

Kopřivový sirup s citronem a medem

Ingredience:

  • 300-500 g čerstvých a mladých listů kopřivy
  • Šťáva z 6 velkých citronů
  • 750 g hnědého cukru
  • 5 lžic surového organického medu
  • 8 šálků filtrované vody

Postup:

Do hrnce nalijte vodu a přidejte cukr. Směs dejte na sporák a vařte. Občas zamíchejte; pokud se na povrchu objeví pěna, pomocí lžíce jí odstraňte. Po vaření nechejte stát asi pět minut. Následně očistěte a nakrájejte listy kopřivy. Vložte je do misky, kde už máte cukr s vodou. Misku zakryjte malou deskou, kterou zatlačíte směs na dno nádoby (směs musí být stlačená).

Nechejte vychladnout, následně přidejte citronovou šťávu a med. Tentokrát využijete ke stlačování ruce. Následně sirup sceďte přes síto, chcete-li jej opravdu čistý. Poté přelijte do sterilizovaných lahví, uzavřete a skladujte na chladném a temném místě. Sirup vydrží až šest měsíců.

Nápoj si vyrobíte jednoduše v poměru ¼ šálku sirupu s ¾ šálku vody.

Co umí jednotlivé složky v sirupu?

Listy kopřivy – jsou známy pro své protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci proti revmatoidní artritidě. Tato bylina může být také využitá jako přírodní lék na různá jiná onemocnění. Umí podporovat mozkové buňky.

Med – podobně jako kopřivové listy nabízí med velkou spoustu výhod pro lidské tělo i pro zdraví. Med má jedinečné složení enzymů, aminokyselin a stopových prvků, což pomáhá vašemu zdraví.

Citron – obsahuje fytochemikálie, které pomáhají bojovat proti rakovině. Ve studii, kterou publikoval časopis Journal of Agricultural and Food Chemistry, se zjistilo, že citrony inhibují růst rakovinných buněk.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button