DetoxikaceJídlo a stravování

Nejšílenější diety: neuvěříte, co jsou lidé ochotni podstoupit, aby si usnadnili hubnutí

V průběhu let lidé zkoušeli různé metody, jak dosáhnout svých cílů v oblasti hmotnosti a kondice. Některé z těchto diet jsou zdravé a rozumné, zatímco jiné jsou škodlivé a skutečně velmi bizarní.

Pojďme se podívat na některé z těch vůbec nejpodivnějších diet, u kterých nebudete věřit, že vůbec existují.

Ledová dieta

Tato dieta doporučuje lidem konzumovat čtyři šálky (jeden litr) ledu denně. Žádné další změny v jídelníčku nebo životním stylu nejsou nutné. Někteří dietologové se domnívají, že při dodržování této diety mohou lidé někdy i zhubnout, protože konzumují více vody, a tedy naplní žaludek tekutinou, a proto nepociťují hlad. Ke spalování kalorií může přispívat i snaha těla led na tělesnou teplotu. Žvýkání ledu však může být škodlivé pro zuby a je nepravděpodobné, že by tato dieta pomohla k trvalému úbytku tuku.

Cotton Ball Diet

Extrémní dieta, kterou mnozí lékaři označili za nebezpečnou a škodlivou, údajně vznikla v modelingovém průmyslu. Lidé držící tuto dietu namáčejí vatové kuličky do džusu, polévky a jiných tekutin, než je snědí. Předpokládá se, že jim to pomůže sníst méně jídla, čímž spotřebují méně kalorií a zůstanou štíhlejší. Lékaři opakovaně potvrzují, že požití nejedlých předmětů, jako jsou vatové tampony a papírové kapesníčky, může způsobit vážné a trvalé střevní problémy.

Vzdušná dieta

Vzdušná dieta zahrnuje výrobu jídla, představování si jídla, kreslení jídla, malování jídla nebo mluvení o jídle. Ať už ale děláte cokoli z výše uvedeného, jsou to jen představy – reálné jídlo si dopřát nemůžete. Název této diety je samozřejmý – nekonzumujete nic kromě vzduchu. Lidé, kteří ji vyzkouší, téměř jistě uvidí, že číslo na váze klesne. Je však také pravděpodobné, že budou ztrácet spíše svaly než tuk, poškodí si metabolismus a po obnovení běžných stravovacích návyků opět rychle přiberou.

Dětská dieta

Dětská výživa je určena pro děti, ale někteří lidé věří, že má výhody i pro dospělé. Nejextrémnější verze diety Baby Food Diet vyzývají k tomu, aby lidé místo každého plnohodnotného jídla snědli jednu sklenici dětské výživy. Jiné verze této diety doporučují čtrnáct skleniček dětské výživy denně nebo deset skleniček dětské výživy vedle jednoho plnohodnotného jídla pro dospělé.

Modlitební dieta

Modlitební dieta je oblíbená u těch, kteří vyznávají nějaké náboženství. Základní součástí této diety je důsledná modlitba každé ráno. Lidé držící tuto dietu se modlí ke svému bohu, aby jim pomohl sníst méně jídla, shodit tuk nebo vybudovat svaly. Výsledky se obvykle dostaví pouze tehdy, když jsou modlitby zařazeny společně se zdravými stravovacími návyky.

Piercing v uších

Říkáte si, jak může jakýkoliv piercing souviset s hubnutím? Někteří lidé věří, že propíchnutí určitých oblastí ucha může pomoci podpořit hubnutí. Mnoho lékařů však zpochybňuje rozdíl mezi tímto postupem a tradiční akupunkturou. Tradiční akupunktura prováděná vyškoleným odborníkem může pomoci tělu uvolnit se a nasměrovat pozitivní energii do určitých oblastí těla. Běžný piercing ale má tyto vlivy jen stěží.

Spánková dieta

Někteří zastánci extrémních verzí této diety navrhují jako nejúčinnější dietu spát téměř 24 hodin denně. Zdůvodňují to tím, že vám to má zabránit v jídle. Spánek je sice dlouhodobě prospěšný pro vaše zdravý, ale rozhodně ne v takovém množství.

Dezert ke snídani

Ve společnosti, kde nám často říkají, že dezerty jsou pro nás škodlivé, zní tato dieta přímo nadpozemsky. V rámci této diety jsou lidé povzbuzováni k tomu, aby si ke snídani dali nějaký druh dezertu. To má pomoci omezit chuť na cukr na celý den. Může to být dort, sušenka nebo zmrzlina. Konzumace potravin s vysokým obsahem cukru v prvním denním jídle však může způsobit zvýšení hladiny cukru v krvi. Může také zhoršit úzkost nebo špatnou náladu během dne a ovlivnit hladinu vaší energie.

Zraková dieta

Visionova dieta vznikla na přelomu 21. století. Je založena na myšlence, že potraviny viděné pod modrým světlem jsou pro lidské oko méně atraktivní. Předpokládá se, že nošení brýlí s modrými skly pomáhá předcházet chuti na jídlo a vnímat potraviny méně atraktivně.

Cigaretová dieta

Ve 20. letech 20. století začala jedna z cigaretových společností propagovat potenciální účinky kouření na hubnutí. Nikotin obsažený v cigaretě dokáže potlačit chuť k jídlu, což způsobí, že člověk sní méně kalorií. Lidem bylo doporučováno, aby si místo jídla vykouřili cigaretu. Je však těžké si představit, že by toto mohlo být lékaři doporučeno jako účinná dieta. Pravidelné kouření cigaret přináší vyšší riziko rakoviny plic a dalších druhů rakoviny a nemocí. Navzdory těmto rizikům je cigaretová dieta stále formou potlačování chuti k jídlu, kterou používají lidé v modelingovém průmyslu.

Extrémy, do kterých jsou někteří lidé ochotni zajít při dosahování svých tělesných cílů, mohou být až neuvěřitelné. Tyto bizarní diety jsou jen příkladem toho, co jsou lidé ochotni podstoupit ve snaze usnadnit si cestu za hezčím tělem. Mnoho lékařů důrazně nedoporučuje držet tyto diety, které mohou způsobit značné škody, které jsou nenapravitelné. Pokud tedy chcete hubnout, pak bezpečně, pod dohledem odborníka a ideálně postupně a udržitelně. Cílem je nehubnout rychle, ale tak, aby vám to skutečně vydrželo.

ZDROJ: https://www.cosmopolitan.com/health-fitness/advice/a35415/craziest-diets-ever-debunked/
ZDROJ obrázku: Autor/ka fotografie: Polina Tankilevitch: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/zena-nohy-telo-strava-6516066/

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button