Péče o těloPřírodní léčba

Levandulová limonáda lékem pro úzkost a deprese

V dnešní hektické a rychlé době se není čemu divit, že se často u lidí objevují deprese, úzkost či takzvané „nervy na dranc“. Podněty mohou vycházet odkudkoliv: z práce, z problémů v rodině, partnerském životě a podobně. Jestliže se tyto problémy duše neléčí, mohou mít velmi vážné následky. Na tyto problémy existují léky, které vám předepíše každý psychiatr. Není však lepší nejdřív vyzkoušet přírodní léky?

Levandulová léčba

O levanduli je obecně známo, že má uklidňující a relaxační účinky, a to jak fyzické, tak i emociální. Může dělat obrovské zázraky třeba ve chvíli, kdy se cítíte podrážděně nebo nervózně. Z levandule si můžete připravit velmi účinný a uklidňující nápoj, který pomáhá při nespavosti, snižuje úzkost, budete se cítit uvolněně a v mnohem lepší náladě – už po jedné sklenici!

Účinky levandule

Levandule umí redukovat kortizol – hormon, který podporuje stres. Má negativní účinky na lidi, kteří mají vysoký krevní tlak a nedostatečně silný imunitní systém. V takovýchto případech se doporučuje sáhnout po levanduli, což je skvělá volba. Další možností je využít esenciální levandulové oleje; ty pomáhají odstraňovat volné radikály z těla. Tyto radikály mohou způsobovat černé metabolické nemoci jako například rakovinu.

Výzkumy a levandule

Ve výzkumu, který provedli francouzští a němečtí vědci, bylo zveřejněno, že levandule podporuje lepší spánek. Pokud je užívána pravidelně, může dokonce i léčit nespavost. Tato bylina se doporučuje všem lidem, kteří se cítí úzkostliví, depresivní nebo často nervózní a roztěkaní. Celkově má uklidňující účinky a umí zlepšit cirkulaci krve v mozku. Tímto krokem se zvyšuje paměť a koncentraci. Recepty vám také mohou pomoci zbavit se migrény, uklidnit všechny druhy bolestí a křečí. Například menstruační křeče umí velmi dobře zklidnit.

Jestliže se budete opět cítit nervózní, frustrovaní, deprimovaní nebo ve stresu, sáhněte po levanduli namísto léků. Ty mohou způsobovat různé nežádoucí účinky. Přírodní alternativa je lepší. Jak si tento jednoduchý a přírodní lék připravit v pohodlí domova?

Ingredience:

  • 1 lžíce sušené levandule
  • 1 citron
  • pár listů čerstvé máty
  • 2-3 lžíce sirupu agave
  • 5 šálků vody

Postup:

Vařte 2 sklenice vody v hrnci a poté jej odtáhněte z plotny. Dejte do hrnce levanduli a lístky máty. Nechejte po dobu 20 minut. Poté odstraňte levanduli a mátu. Počkejte, až se voda úplně ochladí, a přidejte zbývající část vody. Dále dodávejte citronovou šťávu a agavový sirup. Vše dobře promíchejte, přelijte do džbánu, který uložte do lednice.

Tuto skvělou levandulovou limonádu můžete popíjet vždy, kdy se cítíte nervózně, ve stresu nebo v depresi. Dále jej můžete popíjet před spaním, díky čemuž se vám bude lépe a rychleji usínat a vyléčíte tak nespavost.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button