Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Česnek a citron: Přírodní lék proti cholesterolu a triglyceridům

Zvýšený vysoký cholesterol a triglyceridy jsou velmi často spojeny se špatným životním stylem. Tím je například špatná strava, což znamená konzumaci tučných potravin a také potravin s vysokým obsahem cukru. Snížení fyzické a duševní činnosti, absence konzumace zdravých potravin a obecně nedbalost o vlastní zdraví. Není se tak čemu divit, že vaše zdraví strádá.

Zdravotní problémy

Zvýšený hladina triglyceridů a cholesterolu velmi často může způsobit různé zdravotní stavy a problémy. Některé z nich mohou být pro vás i smrtelné. Když se hladina špatného cholesterolu v krvi zvýší, může se usadit na stěnách krevních cév a snížit tok krve. Vystavujete se tak riziku srdečního záchvatu nebo mrtvice.

Co je to cholesterol a triglyceridy?

Cholesterol a triglyceridy jsou největšími nepřáteli vašeho zdraví, mohou značně narušit kvalitu vašeho života. Cholesterol je v lidském těle normálně přítomný a to bez ohledu na to, co jíme. Naše tělo může cholesterol syntetizovat v určitých množstvích, která jsou nezbytná pro normální funkci buněk. Když se však hladiny cholesterolu zvýší víc, než je obvyklé a normální, objevuje se problém. To vše se děje v důsledku špatné stravy, snížení fyzické aktivity, snížení duševní aktivity a obecné nedbalosti o vaše zdraví.

Triglyceridy jsou tři typy mastných kyselin, které jsou spojené s jednou molekulou glycerolu. Jsou hlavní složkou v olejích a živočišných tucích. Naštěstí mohou být zvýšené hladiny triglyceridů a cholesterolů řízeny přirozeně. Jen je důležité začít léčbu ve správný čas, přestože v důsledku zvýšených hladin těchto prvků nejsou zřejmé zdravotní důsledky.

Česnek a citrón

Česnek a citron se považují za vynikající lék na čištění krevních cév a snížení hladiny cholesterolu. Také mohou posílit stěny cév a snížit riziko některých nebezpečných zdravotních stavů, jako je ateroskleróza. Tento přírodní lék může být užitečný při čištění krevních cév a při prevenci či léčbě rakoviny. Přinášíme skvělý recept, který pomůže vyčistit krevní cévy od vysokého cholesterolu a triglyceridů.

Ingredience:

  • 4 hlavičky česneku
  • 4 citrony se slupkou
  • 3 litry vařené vody

Postup:

Vezměte česnek a pečlivě jednotlivé stroužky očistěte a nakrájejte. Citrony nakrájejte na plátky a hoďte do vroucí vody. Smíchejte tuto směs a nechejte projít mlýnkem na maso. Vložte do nádoby o objemu 3 litry. Nalijte do ní horkou vodu, dokud nedosáhnete vrcholu, směs zakryjte a nechejte v chladničce po dobu 3 dnů.

Jak konzumovat?

Na začátku je dobré užívat menší dávku – dvě až tři lžíce před každým jídlem. Jestliže tento lék dobře snášíte, pak pomalu zvyšujte dávku. Maximální dávka této směsi je 50 ml před každým jídlem. Tuto směs využívejte nanejvýš 40 dní. Jde o směs, která má silnou kardiotonickou aktivitu. Přináší léčivou sílu česneku i citronu.

Česnek může zlepšit funkci srdce, snižuje koncentraci špatného cholesterolu (LDL) a zvyšuje koncentraci dobrého cholesterolu (HDL). Citron má zase alkalické účinky na lidské tělo. Umí snížit hladinu srdečního zánětu, který je rizikovým faktorem srdečních onemocnění. Antioxidanty z citronu chrání srdce před oxidačním stresem.

Onemocnění srdce je dnes v Americe číslo jedna. Přichází však dobrá zpráva, že při provedení změn ve vašem životním stylu je možno snížit riziko vzniku srdečních chorob. Stačí jen konzumace přírodních, zdravých a čerstvých potravin, zvýšená fyzická a duševní aktivita spolu s touto směsí. To může pomoci v prevenci.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button