Přírodní léčba

Přírodní domácí léky na ušní infekci

Pro někoho, kdo kdy měl ušní infekci, ví, že ušní infekce nejsou zábavné. Bohužel jsou poměrně časté, zejména u kojenců a dětí. Infekce ucha obvykle vznikají, když se v ušním bubínku nebo kolem něj objeví hlen nebo tekutina. Může to být také důsledek potravinových alergií, environmentálních alergií, výživových nedostatků nebo vnitřních zranění.

Příznaky infekce ucha

Děti:

Ztráta chuti k jídlu

Neobvyklý pláč

Bolest hlavy

Problémové spaní

Podrážděnost

Nereaguje na zvuky nebo slyšení

Vysoká horečka – (38 C) nebo vyšší

Ztráta rovnováhy

Tekutina pocházející z ucha (obvykle žlutá nebo krvavá)

Bolest uší, zejména při ležení

Zvracení

Dospělí:

Tekutina pocházející z ucha

Bolesti uší

Snížené slyšení

Bez ohledu na příčinu jsou infekce uší velmi bolestivé a nechávají pacienta prosit o nápravu a rychle. Níže najdete osm přírodních léků na ušní infekci, které jsou rychlé, pohodlné a účinné.

1. Olej z čajovníku

Olej z čajovníku je dobře respektován díky svým antibakteriálním vlastnostem, který je velmi užitečný při infekci ucha. Kombinujte 3 kapky oleje z čajovníku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 lžičku jablečného octa a 1 lžičku koloidního stříbra v teplovzdorné nádobě směs mírně zahřejte. Pomocí kapátka aplikujte tento roztok do ucha; necháme působit pět minut; pak otočte hlavu a nechte vytéct. Můžete to opakovat až třikrát denně.

2. Teplá komprese

Pro okamžitou úlevu použijte teplý obklad na postižené ucho. Přiložte vyhřívací podložku, láhev na teplou vodu nebo teplou utěrku. Dávejte pozor, aby obklad nebyl příliš horký pro pokožku. Aplikujte na ucho po dobu pěti minut, pak si dejte na pauzu a opakujte podle potřeby.

3. Česnek

Česnek je skvělý pro mnoho infekcí a zánětlivých reakcí. Můžete jednoduše použít kapátko, abyste vložili 1-2 kapky šťávy z čerstvého česneku do postiženého ucha. Pokud s tímto řešením nejste spokojeni, můžete vařit 2-3 stroužky česneku asi pět minut, přidat špetku soli. Nechejte směs vychladnout, sceďte a poté umístěte do tenké čisté tkaniny a aplikujte na postižené ucho.

4. Cibule

Nakrájíme malou cibuli a necháme 1-2 minuty zahřívat. Nechte cibuli vychladnout a poté vymačkejte cibulovou šťávu. Pomocí kapátka vložte 2-3 kapky cibulové šťávy do infikovaného ucha (ujistěte se, že je teplota akorát!). Nechte šťávu asi pět minut působit, pak otočte hlavu a nechte vytéct.

5. Bazalka

Rozdrvíte 4-5 bazalkových listů, abyste z nich získali šťávu. Použijte šťávu kolem vnější strany infikovaného ucha; nedávejte bazalkovou šťávu do ucha. Bazalková šťáva sníží zánět a otok v uchu.

6. Sůl

Snad nejjednodušší nápravou v domácnosti, vyžaduje to pouze zahřát jeden šálek soli po dobu 5-6 minut. Pak nasypte sůl do staré ponožky a zavažte ponožku do uzlu. Lehněte si a položte ponožku se solí na infikované ucho na 10 minut. Teplo podpoří odvodnění z ucha a uvolní otoky a bolest. To se může opakovat několikrát po celý den.

7. Jablečný ocet

Jablečný ocet se používá v tolika domácích prostředcích; každý by měl vždy nějaký po ruce. Pro léčbu ušní infekce prostě kombinujte stejný poměr octu a vody. Namočte do roztoku vatový tampon a umístěte namočený přímo do ucha. Po pěti minutách vyjměte z ucha a nakloněním hlavy nechte z ucha vytéct.

8. Olivový olej

Jednoduše zahřejte trošku olivového oleje a nakapejte do ucha několik kapek. To pomůže zjemnit maz a snížit tlak uvnitř ucha.

Zatímco ušní infekce může být velmi bolestivá a nepříjemná, existují některé vynikající přírodní léky, které povzbudí rychlé zotavení. Zvlášť pokud máte děti, zkuste, zda alespoň jeden z těchto prostředků je vhodný.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button