Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Med a zázvor má skvělé léčivé účinky! Jaké?

Vzpomeňte si, kdy jste naposledy konzumovali med? Možná včera v čaji? Nebo před nějakým časem? A kdy naposledy jste měli zázvor? Pravděpodobně je to dávno, tehdy, kdy jste byli nemocní. Zázvor a med mají mnoho terapeutických účinků, které pomáhají lidskému tělu. Využívá se v lidové medicíně a to v zemích po celém světě. Dnes už je velmi dobře známo, že zázvor a med jsou v této kombinaci silnější a působí proti mnoha různým nemocem. Můžete si tak vytvořit účinný lék. Jaké jsou výhody této silné kombinace? To vám nyní přinášíme!

Léčí bakteriální infekce

V nedávné studii provedené na univerzitě Gondar in Ethiopia odhalila vzrušující skutečnost o směsi zázvoru a medu. V této studii bylo zjištěno, že kombinace medu a zázvorového extraktu může inhibovat růst některých bakterií a to dokonce i některých závažných bakterií jako E.coli a MRSA.

Prevence rakoviny a léčba rakoviny

Zázvor a med kombinují silné chemoterapeutické a preventivní účinky proti rakovině. Aktivují produkci antioxidačních enzymů, které chrání organismus před škodlivými účinky volných radikálů. Také tato směs může pomoci při snižování nežádoucích účinků způsobených chemoterapeutickými léky.

Astma a respirační potíže

Když je zázvor a med smíchán s černým pepřem, tak má tato směs schopnost léčit nebo snižovat účinky astmatu (uvolňují napětí a podporují tok kyslíku do plic). Tato směs se tak může díky svým protizánětlivým vlastnostem používat k léčbě nachlazení, kašle, rýmy nebo bolesti v krku.

Pomáhá při trávení

Zázvor má silné trávicí účinky. Jeho antioxidační vlastnosti v kombinaci s látkami z medu mohou pomoci při trávení jídla. Pokud užíváte jednu čajovou lžičku směsi zázvoru a medu denně, nebudete mít žádné problémy s trávením. Tato směs je bohatá na bílkoviny, které výrazně napomáhají při trávení a stimulují tak růst střevní flóry, což usnadňuje správný pohyb střev.

Zdraví srdce

Zázvor a med jsou vynikajícím prostředkem pro vysoký krevní tlak. Zmenšuje napětí cév, čímž se snižuje krevní tlak a snižuje se tak riziko onemocnění, jako je srdeční infarkt, mrtvice a ateroskleróza.

Snižuje bolest v krku

Zázvor a med mohou pomoci, pokud cítíte bolest v krku a nemůžete pořádně mluvit. Můžete zahřát šálek medu, přidat do něj zázvorový prášek. Tato silná směs ihned čistí váš krk.

Užitečný během těhotenství

Během těhotenství se objevují nevolnosti nebo závratě a právě zázvor pomůže. Má antiemetické vlastnosti a může zmírnit tyto příznaky. Směs může být také velmi užitečná při cestování.

Užitečná při chemoterapii

Lidé, kteří podstoupili chemoterapeutickou léčbu, mohou těžit z léčivých vlastností medu a zázvoru. Po této léčbě lidé trpí nauzeou a možným zvracením, které je způsobeno chemoterapeutickými léky. Zázvor má léčebné vlastnosti, které podporují správný pohyb střev a zabraňuje tak nevolnosti. Na druhé straně med s jeho uklidňující chutí pomáhá kontrolovat zvracení.

Úbytek hmotnosti

Tato směs také pomáhá při hubnutí. Můžete jej smíchat se zázvorovou šťávou. Popíjejte tuto směs dvakrát denně po dobu jednoho měsíce a zjistíte, že hubnete.

Výše uvedené přínosy pro zdraví se spojují se zázvorem a medem. Můžete využít poloviční lžičku zázvorového prášku a lžíce medu každý den. Budete mít prospěch z této směsi. Tato směs prokázala svou účinnost a tyto pozitivní účinky jsou vědecky prokázány.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button