Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Šťáva ze zelí a její zdravotní přínosy

Zelí je považováno za jedno z mnoha superpotravin; má spoustu úžasných výhod, které vaše tělo a vaše zdraví ocení. Pomáhá mimo jiné bojovat proti rakovině, různým srdečním onemocněním a posiluje také zdraví vašich střev. Jde opravdu o skvělou potravinu, která toho umí daleko víc. Jaké další výhody pro zdraví může zelí poskytnout? Přinášíme některé z nich.

Umí detoxikovat tělo

Zelí je bohaté na přírodní sloučeniny zvané glukosinoláty. Ty pomáhají zbavit tělo chemikálií a hormonů, které způsobují poškození lidského těla. Glukosinoláty zvyšují aktivitu tělesných enzymů detoxikace v játrech.

Bojuje také proti rakovině

Glukosinoláty, které najdete v šťávě ze zelí, jsou v těle konvertovány na izokyanáty, tedy na sloučeniny mající jedinečné vlastnosti, které fungují proti karcinomu prsu, prostaty, močového měchýře a dalších nádorů.

Pro lepší pokožku

Šťáva ze zelí je bohatá na fytochemikálie, antioxidanty, vitamín E, C, A. Dokážou dělat hotové zázraky s vaší pokožkou. Šťávu ze zelí můžete použít například k léčbě akné, proti suché pokožce; tato šťáva navíc také zabraňuje předčasnému stárnutí.

Chrání před srdečními chorobami

Syrové zelí je bohaté na selen a ten chrání tělo před srdečními chorobami. Zelí je také nabité esenciálními omega-3 mastnými kyselinami, o nichž je známo, že zabraňují kardiovaskulárním problémům, mrtvici a vysokému krevnímu tlaku.

Pomáhá při hubnutí

Šťáva ze zelí je velmi dobrým a přírodním lékem proti kilogramům navíc. Pomáhá navíc také při trávení.

Pomáhá zabraňovat vředům

Syrové zelí obsahuje vysoké množství vitamínu U. Pomáhá posilovat žaludeční výstelku, a ta je následně odolná proti vředům.

Brání artritidě

Šťáva ze zelí je bohatá na selen, což je minerál, který pomáhá v boji se symptomy artritidy.

Léčba poruch zažívacího traktu

Zelí je nejčastěji známo pro své příznivé účinky na trávicí trakt. Je bohaté na kyselinu mléčnou, která působí jako dezinfekční prostředek v tlustém střevě, a podporuje růst zdravé střevní flóry.

Umí snížit špatný cholesterol

Syrové zelí je bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Právě ty pomáhají snižovat hladinu špatného LDL cholesterolu do normálu.

Léčba zánětu kůže

Šťáva ze zelí je bohatá na aminokyseliny, jež jsou velmi dobrým lékem, který pomůže léčit například záněty kůže.

Šťáva ze zelí je tak velmi dobrým přírodním prostředkem, která pomůže na celou škálu různých nemocí a problémů. Jde tedy o skvělý přírodní lék, který si zamilujete. Je velmi jednoduchý na přípravu. Jak si jej vyrobit?

Ingredience:

  • 2 listy aloe nebo 1 šálek šťávy z aloe vera
  • 1 okurka
  • 1 čajová lžička zázvorového prášku
  • ½ hlávky zelí
  • ½ šálku máty peprné

Postup:

Vezměte všechny ingredience, dejte je do odšťavňovače a zapněte. Připravíte tak skvělou šťávu, kterou doporučujeme pít ihned.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button