Jídlo a stravováníPéče o těloZdravé tipy

Vypil čtyři litry vody denně po dobu 30 dní, změny byli šokující!

Jeden novinář „Thrillist“ se rozhodl vypít čtyři litry vody denně a to po dobu jednoho měsíce. Očekával jisté změny, to bylo jasné, ovšem jaké bylo jeho překvapení, když zjistil, co všechno se změnilo. Nebyl připraven na tak mnoho změn. Podělil se o své zkušenosti.

1 den: Vše začíná

Vzhledem k tomu, že nevím, kolik sklenic vody jsou čtyři litry, rozhodl jsem si pořídit plastovou láhev a nosit jí všude sebou. Už ze samého začátku se zdá, že to bude mnohem těžší, než jsem si představoval. Snažil se soustředit na pitnou vodu, aby splnil svou denní kvótu. Je velmi podivné vypít denně tolik vody.

5 den: Každých dvacet minut na záchod

Jsem opravdu rád, že piji vodu. Lidské tělo se skládá z 60% z vody, ovšem ne každý vypije denně čtyři litry vody. Je nutno vyvinout určité úsilí k tomu, aby se to podařilo. Pít je důležité ovšem to i ve chvíli, kdy nepociťujete žízeň. Zatím žádné změny, jediná změna je, že se cítím neustále plný, což je důvod, proč jím méně. A co víc, chodím na záchod snad každých dvacet minut. Ostatní si nejspíš myslí, že mám problém s prostatou nebo drogami, protože chodím neustále do koupelny a z koupelny.

10 den: Jsem hezčí?

Něco se děje a to zejména po ránu. Jakmile otevřu oči, musel jsem mít svůj šálek kávy. Ovšem teď se probouzím svěží a s energií navíc. To je velmi příjemná změna. Dokonce se lépe cítím, ale přemýšlím, jestli to není placebo efekt. Vlasy jsou lesklejší, ovšem nejsem si jistý, jestli za to může voda. Stále mi přijde těžké vypít tolik množství vody. I když spím, mám u postele plastovou láhev s vodou, abych splnil kvóty.

15 den: Plný energie

Určitě mám víc energie. Skoro nepiji kávu, kdysi jsem vypil až tři šálky denně, ale dnes už ne. Každý večer chodím běhat, mám pocit, že jsem rychlejší. Není mi takové horko, když spím. Tělo se asi pomalu přizpůsobuje novému životnímu stylu. Myslím, že to už nikdy nebude jako dřív.

20 den: Lidé mi říkají, že vypadám šťastnější

Nevím proč.

25 den: Jsem lepší člověk

Stále chodím často na záchod, moje přítelkyně si všimla, že moje pleť je čistší, cítím, že mám víc energie. Možná to zní divně, ale myslím si, že se opravdu cítit lépe. Nemám problém s pitnou vodou. Přizpůsobuji se množství a nyní mám svou normu.

30 den: Volný a čistý

Poslední den je tady. Neustále mám potřebu chodit čůrat a mám pocit, že mám pořád žízeň. Cítím se dobře, možná jsem to trochu přehnal s těmi čtyřmi litry vody denně, ale všiml jsem si, že pitná voda je důležitá.

Závěrem

Tato výzva je dobrá věc, možná není potřeba vypít denně čtyři litry vody, ale je důležité definovat určité množství vody, které člověk potřebuje každý den. Jedno vím, je nutné pít víc vody. Budete se díky tomu cítit lépe, budete chodit pravidelně na záchod. Voda je velmi důležitá, i vy najeďte na pravidelný pitný režim. Pijte vodu každý den!

 

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button