Péče o těloPřírodní léčba

9 rostlin a bylin, které pomáhají léčit plíce, potírají infekci a posilují organismus

Když máte kašel nebo jste nachlazení či máte ucpané dutiny, sáhnete po lahvičce sirupu nebo jiného léku z lékárny. Příroda nám však poskytla možnosti, jak si s těmito nemocemi poradit a jak přispět k posílení imunity. Až se příště probudíte s kašlem a rýmou, zkuste raději sáhnout po těchto rostlinkách a bylinkách na místo klasických léků.

Eucalyptus

Je velmi častou přísadou do sirupů a pastilek proti kašli. Obsahuje sloučeninu zvanou cineol, který pracuje na zmírnění kašle a bojuje proti přetížení. Zároveň zklidňuje podrážděné sinus pasáže. Eucalyptus také obsahuje antioxidanty, které podporují imunitní systém v průběhu nemoci.

Lékořice

Lékořice má uklidňující účinek na tělo. Zjemňuje sliznici v krku a pomáhá ke správnému fungování plic a žaludku během nemoci. Funguje také jaké lék při zánětu sliznice a podporuje imunitní systém. Kořen lékořice může přirozeně snížit podráždění v krku a zároveň pomáhá tělu vyhnat hlen.

Osha

Je původem s horské oblasti Rocky. Kořeny rostliny obsahují kafr a další sloučeniny, které zlepšují činnost plic. Kořen Osha zvyšuje prokrvení plic, což usnadňuje lepší dýchání během nachlazení.

Tymián

Pomáhá při přetížení hrudníku a to díky antiseptickým esenciálním olejům. Tymián je přírodní antibiotikum a antimykotikum. Pití tymiánového čaje může také pomoci očistit bakterie a viry z těla, které způsobují infekci.

Oregano

Obsahuje vitamíny a živiny podporující zdravý imunitní systém. V oreganu také naleznete karvakrol a rozmarýnové kyseliny, sloučeniny, které působí jako přírodní decongestant a reduktory histaminu. Oregano má přímý pozitivní vliv na dýchací cesty a proudění vzduchu přes dutinu nosní.

Divizna

Může být využita jako přírodní prostředek pro odstranění hlenu z plic. Oba květy a listy divizny se používají k výrobě silného bylinného extraktu. Má schopnosti čistit průdušky a snížit zánět v dýchacích cestách.

Máta

Mentol v mátě peprné umožňuje uklidnit svaly dýchacích cest a podporuje snadnější dýchání. Peppermint skvěle funguje jako přírodní decongestant. To také obsahuje antixodanty, které pomáhají tělu bojovat s nemocí.

Šalvěj

Čaj ze šalvěje může být použit k léčbě plicních problémů a onemocnění dýchacích cest. Tato bylina má bohaté aromatické vlastnosti, které mohou zklidnit problémy při onemocnění plic a zároveň pročistí průdušky při vdechování.

Jitrocelový list

Obsahuje antibakteriální a antimikrobiální látky. Funguje také na zklidnění. Studie prokázaly, že jitrocel může zmírnit suchý kašel, protože podporuje produkci hlenu v plicích. Působí tedy jako přírodní lék proti kašli, nachlazení a plicnímu podráždění.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button