Péče o tělo

7 překvapujících věcí, které vám urychlují stárnutí

Existuje mnoho faktorů, které mohou za předčasné stárnutí, například chronické záněty, jako je cukrovka, Alzehimerova choroba, kardiovaskulární choroby a rakoviny jsou důvodem, proč vypadáme tak staře. Někdy o těchto nemocech ani nevíme a dříve či později je musíme řešit. Existují však i příznaky předčasného stárnutí, jež nejsou tak závažné, ale přesto mají obrovský vliv na naše tělo a vzhled. Přichystali jsme si pro vás 7 věcí, které mohou za předčasné stárnutí.

Spánek

Nedostatek odpočinku a spánku může mít vliv na vaše zdraví a vzhled. Nedostatek energie zapříčiňuje špatnou náladu, podráždění a záněty. Kromě toho poškozuje metabolismus a oslabuje imunitní systém. Podle studií nedostatek spánku může za srdeční onemocnění, astma a alergie. Ideální doba spánku je 6-8 hodin.

Některé studie prokazují, že příliš málo nebo příliš mnoho spánku má vliv na naše zdraví. Další studie poukázala, že nedostatek spánku zvyšuje riziko úmrtí o 10-12 %. V jiné studii se zase hovoří o 23-30 % zvýšeného rizika předčasné smrti.

Alergie

Jsou vždy příznakem zánětu. Jsou-li vážné, trpíte pravděpodobně chronickým zánětem. Doporučujeme nechat se testovat a v čas odhalit skryté alergie, kterých si nemusíte být vědomi.

Pozdní odchod do důchodu

V dnešní době je celkem běžné, že lidé chodí do důchodu, až když musí. Místo aby nechali v čas práce kolem 60 let, odchází až po sedmdesátce. To má negativní dopad na zdraví.

Pozdní odchod do důchodu zvyšuje o 40 % vyšší pravděpodobnost předčasného úmrtí a až 60% šanci, že vám bude diagnostikována nějaká zákeřná choroba.

Trik, jak zůstat fyzicky aktivní, spočívá v pravidelném odpočinku a odbourávání stresu. Pravidelně cestujte a užívejte si života.

Hmotnost

Nadváha přináší celou řadu zdravotních problémů. Například je spojena s diabetem typu 2, vysokým krevním tlakem, srdeční chorobou, mrtvici, spánkovou apnoe, osteoartritidou, ztukováním jater, onemocnění ledvin a dokonce i rakoviny. Nicméně podváha způsobuje celou řadu problémů, což je důvod, proč si udržovat optimální váhu.

BMI neodráží pouze tělesný tuk, ale také množství svalové hmoty. Zdravý jedinec je ten, kdo má dostatečné množství tuku a svalové hmoty.

Sluchátka a reproduktory poškozují sluch

Příliš hlasitá hudba ve sluchátkách a postávání blízko reproduktorů poškozuje sluchovod. Špatný sluch je dalším znakem předčasného stárnutí. Ani kvalitních sluchátka nezabraňují poškození. V rámci ochrany sluchu je potřeba poslouchat hudbu na optimální úrovni pro naše zdraví.

Osamělost

Člověk není schopný být příliš dlouho sám. Samota vytváří prostor pro deprese a stres, které mají výrazný vliv na naše zdraví. Nejenže se předčasně stárne, ale zvyšuje se i riziko předčasného úmrtí o 26 %. To je jeden z hlavních důvodů, proč je pravidelná návštěva společnosti tak důležitá. Udrží vás déle fit a vitální.

Zpracované cukry a sacharidy

Pravděpodobně víte, že jste to, co jíte. Kvalitní potraviny mají velký vliv na naše zdraví a tělesnou schránku. Nezdravé a průmyslově zpracované potraviny poškozují naše zdraví. Proto je důležité minimalizovat jejich konzumaci. Čerstvé potraviny jsou plné vitamínů, lépe se v těle zpracovávají a mají pozitivní vliv na hladinu naší energie. Dopřejte si pravidelnou dávku čerstvého ovoce, zeleniny a cvičte alespoň 3krát týdně.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button