Péče o tělo

Máte rakovinu prostaty? Dvanáct problémů, které byste jako muž neměl ignorovat

Příznaky rakoviny prostaty se nemusí projevit v raných fázích onemocnění. Muži, kteří jsou postiženi rakovinou prostaty, nakonec objeví příznaky nemoci až později, když nemoc postupuje. Je na místě provádět preventivní prohlídku každý rok, pomáhá odhalí rakovinu v rané fázi.

Níže vám přinášíme 12 problémů, které byste neměli jako muž, brát na lehkou váhu. Může se totiž jednat o příznaky rakoviny prostaty.

  1. Problémy při močení, které provází palčivá bolest. Někdy i nemožnost močit ve stoje.prostata
  2. Častá potřeba močení. Obzvláště v noci.
  3. Nepříjemný pocit před močením.
  4. Snížení proudu moči. S tím jde ruku v ruce i nedostatečný cit v močovém měchýři.
  5. Bolest při močení v močové trubici.
  6. Krev v moči.
  7. Bolestivý sex a obtížná ejakulace.
  8. Krev ve spermatu.
  9. Projevy bolesti v dolní části zad, stehen a boků.
  10. Tíseň v pánevní oblasti.
  11. Bolesti kostí.
  12. Erektilní dysfunkce.

Příznaky nádoru rakoviny prostaty mají vliv na správnou funkci prostaty. Z toho důvodu nemoc ovlivňuje její správnou funkci. Hlavně tedy sexuální a močové aktivity nemocného.

Kromě těchto hlavních problémů se mohou vyskytnout i klasické obtíže spojené s jakýmkoliv onemocněním rakoviny – častá únava, ztráta hmotnosti či nechuť k jídlu.

Podobné problémy se však mohou projevit i u klasických problémů s prostatou, které nemají nic společného s rakovinou. Navštivte však i v takovém případě lékaře, který vám pomůže diagnostikovat závažnost onemocnění a doporučit případnou léčbu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button