OstatníPéče o těloZdravé tipy

Začněte pít z měděné nádoby!

V dnešním moderním světě máme UV filtry a RO čističky vody, proto se může koncept pitné vody, která je v měděné nádobě, zdát jako staromódní. Přesto je však tato letitá praxe uvedena ve starověkých textech Ájurvédy. Opírají se o několik vědeckých studií. Konkrétně, pokud budete mít vodu v měděné nádobě, nejlépe přes noc nebo alespoň na čtyři hodiny, voda si vytáhne určité vlastnosti z mědi, které jsou primárně dobré pro vaše játra, ale také pro vaše zdraví a energii obecně.

Proces čištění

Ponecháváním vody v měděné nádobě vytvoří přirozený proces čištění. To může zničit všechny mikroorganismy přítomné ve vodě, které by mohly být škodlivé pro tělo a aby se voda dokonale hodila k pití. Kromě toho přidává měď do vody kladný náboj a po mědi uvolňuje do vody antioxidant, antimikrobiální, protizánětlivé a protirakovinné účinky. Studie, které jsou zveřejněny, ukazují, že udržování vody v měděném poháru po dobu 16 hodin drasticky snižuje počet škodlivých mikrobů nalezených ve vodě.

Zde jsou některé další důležité přínosy pro zdraví:

Zlepšuje činnost trávicího systému

Ať už se jedná o plynatost, kyselost, zácpu nebo zažívací potíže, měď ve vodě může být záchrana. Pomáhá očistit a detoxikovat žaludek k zajištění řádného odstranění odpadů a škodlivých látek. Během detoxikace jsou škodlivé bakterie zabity a zánět se snižuje, což by mohlo odstranit také bolestivé žaludeční vředy a infekce. Kromě toho reguluje také funkci jater a ledvin, zajistí vstřebávání živin z potravy. Voda napuštěná mědí je také skvělým lékem pro jakýkoliv druh žaludeční infekce. Vypijte sklenici vody z měděné nádoby každé ráno na lačný žaludek, aby váš trávicí systém fungoval správně.

Posiluje imunitní systém

Měď má čistící vlastnosti, můžete tak pít pravidelně vodu z měděné nádoby a posílit tak váš imunitní systém. Měď pomáhá v mnoha enzymatických procesech, které podporují růst endoteliálních tkání nebo hojení tkání. Další studie ukázaly, že měď může eliminovat růst škodlivých bakterií, které dále posilují imunitní systém.

Pomáhá při hubnutí

Měď spolu s trávicím systémem podporuje odbourávání a vylučování tukových buněk. To pomáhá na úbytku tělesného tuku a udržení tělesné hmotnosti. Měď také pomáhá při syntéze životně důležitého koenzymu v těle. Ten se jmenuje adenosin trifosfát nebo také ATP. Pitná voda z měděné nádoby může zvýšit energetické hladiny, což může pomoci při hubnutí. Přesto při hubnutí musíte dávat pozor na celkovou stravu a zdravý pohyb, nezhubnete jen pitím vody z měděné nádoby.

Boj s rakovinou

Pití z měděného hrnku může dokonce odrazit rakovinné buňky. Se všemi antioxidanty, které jsou v mědi přítomné, bojují proti volným radikálům, což zabíjí rakovinu.

Stimuluje mozek

Měď pomáhá při syntéze fosfolipidů, která pomáhá tvořit myelin izolační obal nervových buněk (neuronů) v mozku. Tyto pláště umožňují impulsům proudit z jedné nervové buňky do druhé v mozku. Díky tomu jsou impulsy pohybu rychlejší a tím efektivněji může mozek fungovat. Kromě toho měď má anti-křečové vlastnosti, které pomáhají předcházet záchvatům. Kromě toho nedostatek mědi v průběhu těhotenství může vést k neúplnému nervovému vývoji nenarozeného dítěte.

Zpomaluje stárnutí

Měď je také silný antioxidant, který pomáhá předcházet předčasným známkám stárnutí. Chrání buňky před poškozením volnými radikály, což dále snižuje výskyt vrásek, stařeckých skvrn, povolenou kůži a podobně. Navíc, to pomáhá při vytváření nových, zdravých kožních buněk. Obáváte-li se o projevy stárnutí na kůži, voda z měděné nádoby je přírodní lék.

Mezitím samozřejmě měď přináší další zdravotní přínosy. Například urychluje proces hojení ran, udržuje vaše srdce zdravé, snižuje krevní tlak, reguluje štítnou žlázu, snižuje nebo eliminuje artritidu a zánět kloubů, může odvracet anémii, pomáhat v produkci melaninu a podporuje také zdravou pokožku.

Další tipy:

  • Nalijte 2 – 3 sklenice vody do měděné nádoby, přikryjte víkem a nechejte působit přes noc nebo minimálně 6 až 7 hodin při pokojové teplotě. Poté popíjejte tuto vodu během celého dne
  • Chraňte vodu před chladem a dávejte pozor na to, kolik vody vypijete, ideální jsou tři sklenice, víc ne, aby se získaly zdravotní výhody
  • Nepoužívejte hrubý peeling k mytí vnitřní strany nádoby, může dojít k seškrábání mědi z nádoby
  • Měděná nádoba se během doby okysličuje, takže je nutno jí čas od času vyčistit. Použijte k čištění limetkovou nebo citrónovou šťávu či jen malý kousek tamarindemu jako čisticí prostředek. Kyselé vlastnosti citronu a tamaridemu pomáhá udržovat měděnou nádobu krásně čistou

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button