Jídlo a stravováníPřírodní léčba

5 důvodů, proč jíst datle

Určitě víte, co jsou datle. Jedná se o ovoce, které je bohaté na plno základních živin a obsahuje hodně vlákniny, která je důležitá pro trávení a vstřebávání živin. Datle obsahují přírodní cukr a jsou skvělou náhradou za bílý rafinovaný cukr.

Datle jsou skvělé během diety

Datle jsou doporučeny během diety. Mají mírně projímavý účinek a pomůže vám potlačit chuť na jídlo, stejně jako přírodní multivitaminové přípravky, díky živinám, které nabízejí. Kromě zlepšení trávení pomáhají datle regulovat hladinu cholesterolu v krvi, a dokonce jsou skvělou prevencí proti rakovině. Níže naleznete hlavní přínosy tohoto ovoce.

Zabraňují zácpě

Datle jsou bohaté na vápník a minerály, které pomáhají zlepšit trávení a zastavují průjem. Také chrání střevní mikroflóru a zvyšují produkci prospěšných bakterií ve střevech.

Skvěle pro vaše oči

Lutein a zeaxantin jsou dva silné antioxidanty v datlích. Tyto látky podporují zdraví očí. Oba antioxidanty vám pomohou zlepšit zrak a jsou skvělou prevencí makulární degenerace, což je důvod, proč by měly být součástí vaší každodenní stravy.

Vynikající zdroj železa

Datle jsou vhodné pro anemické pacienty, jenž potřebují vysoký obsah železa. Více jak 100 g datlí obsahuje asi 0,9 g železa, což je 11 % doporučeného denního příjmu. Železo je důležité pro mnoho procesů v těle, ale hlavně pro dodávku kyslíku k buňkám.

Projímavé účinky datlí

Jak již bylo řečeno, datle pomáhají zlepšit činnost střev. Abyste zabránili zácpě a dobře se pročistili, dejte pár datlí přes noc do sklenice a v dopoledních hodinách si je dopřejte k snídani nebo na svačinu.

Ideální svačina pro těhotné

Pravidelná konzumace datlí pomáhá snížit bolest a krvácení během porodu, což je důvod, proč je doporučován pro těhotné ženy. Taktéž zlepšují poporodní deprese a pomáhají tvořit mateřské mléko.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button