Péče o těloPřírodní léčba

Jak vám zábal ze zázvoru zažene bolest

Pokud se potýkáte s bolestí, otoky nebo máte zánět, pomůžeme vám tento problém vyřešit jednoduchým přírodním obkladem. Bolest kloubů sužuje miliony lidí po celém světě. Každodenní námaha a opotřebení stojí za řadou zranění a bolestí. Ve většině případů se používají léky proti bolesti či protizánětlivé léky, které mají nepříznivé vedlejší účinky, což je důvod, proč se mnoho lidí snaží vše vyřešit přirozeně.

Zázvorový zábal vám pomůže zbavit se bolesti

Příroda má hned několik možných řešení na bolest kloubů či šlach. Zázvor patří mezi ty nejlepší. Tento silný kořen má řadu léčivých vlastností a lze díky němu vyléčit celou řadu zdravotních problémů. Zázvor je možné použít ve formě čaje, extraktu, šťávy nebo masti, které se aplikují lokálně.

Zázvorový obklad je nejlepší způsob, jak se zbavit bolesti kloubů. Musíte být však opatrní. Aplikace přímo na kůži může způsobit podráždění. Obklad zvýší krevní oběh a sníží bolest způsobenou ze zánětlivých stavů, jako je artritida, revmatismus, únava či fibromyalgie. Níže je návod, jak vše napravit.

Zábal ze zázvoru

Na zábal ze zázvoru budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 kus zázvoru
  • 2 lžíce mořské soli
  • 4 stroužky česneku

Jak na to? Oloupejte zázvor a nakrájejte ho na kousky. Následně jej rozdrťte a přidejte mořskou sůl. Dále oloupejte a nadrťte stroužky česneku a přidejte do připravené směsi. Připravený lék aplikujte na postižené místo a zafixujte pomocí obvazu. Nechte působit přes noc a každý den opakujte až do momentu, kdy se zbavíte bolesti kloubů.

Poznámka: léčba by neměla být používána na otevřené rány a není vhodná pro lidi, kteří trpí vysokým krevním tlakem.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button