Péče o těloPřírodní léčba

Šalvěj s jablečným octem vám pomohou proti šedivým vlasům

I když máte pocit, že váš věk nejde poznat, šedivé vlasy často prozradí, kolik vám skutečně je. Občas se najdou šedivé vlasy i u dospívajících jedinců, ale čím jste starší, tím více se jich objevuje a tím více máte starostí s péčí o vlasy.

V dnešním článku si ukážeme, jak vrátit vlasům původní barvu a zbavit je všech nepříjemných šedin. Pomocí jediné složky vaše vlasy získají potřebné živiny. Na vše vám postačí šalvěj.

Šalvěj má celou řadu zdravotních výhod

Je známo, že šalvěj zklidňuje bolest v krku, odvrací zánět, léčí deprese, posiluje zuby a dásně. Také je velmi chutná s kuřetem nebo kořenovou zeleninou.

Šalvěj je skvělá i pro vaši pokožku a vlasy. Používá se již od starověku a bojuje především proti plešatosti a stimuluje růst vlasů. Vrací přirozený odstín do vlasů. Bohužel účinky poznáte, pouze pokud máte tmavé vlasy. Šalvěj vám zcela nezakryje šediny, ale vaše vlasy v průběhu času ztmavnou a vrátí se do původní podoby.

Jablečný ocet a šalvěj jako barva na vlasy

Pro ještě lepší účinky přidáme do našeho receptu jablečný ocet, který skvěle funguje. Pomáhá srovnat hladinu pH a odstraňuje zbytky nečistot a toxinů nahromaděných v hlavě. Jedná se také o skvělý kondicionér. Pro tento recept používáme běžnou zahradní šalvěj. Existuje několik druhů šalvěje, ale ve většině případů má každá šalvěj velmi podobné účinky.

Co budete potřebovat:

  • ¼ šálku jablečného octa
  • 1 vrchovatou hrst čerstvých listů šalvěje, nebo 2 lžíce sušené šalvěje
  • 2 šálky vody
  • čajovou konvici
  • misku
  • trychtýř
  • karafu

V první řadě odstraňte ze šalvěje stonky, Natrhejte dostatečné množství, které naplní celou misku. Do varu uveďte 2 šálky vody, poté odstraňte z tepla a zalijte bylinky. Nechte louhovat po dobu 15-20 minut. V případě, že vás někdy trápí bolest v krku, můžete použít tento roztok na kloktání. Vaše bolest zmizí okamžitě.

Čaj sceďte a přidejte ocet. Promíchejte. Do karafy nebo jiné nádoby nalijte šalvějový šampon.

Šampon používejte vždy po vašem běžném šamponu. Ze začátku budete cítit ocet ve vlasech, ale ten časem zmizí. Nejdříve si opláchněte šamponem hlavu a pořádně ji prodrbejte až ke konečkům vlasů, poté si opláchněte vlasy vodou a postup několikrát opakujte.

Klíčem úspěchu je pravidelnost a časté mytí šalvějovým šamponem po běžném umytí. Vaše vlasy nejen ztmavnou, ale také budou zdravé, silné a krásně lesklé.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button