Jídlo a stravováníPéče o tělo

Chia koktejl vám pomůže shodit až 6 kilo za 1 týden!

Chia je jednou z nejvýhodnějších rostlin pro náš organismus a má skvělé nutriční vlastnosti. Semínka jsou využívány celá tisíciletí z jednoho prostého důvodu. Chia je bohatá na omega-3 mastné kyseliny, minerály, antioxidanty, vitamíny a zároveň pomáhají spalovat tuk.

Vědecké studie potvrzují zázračné účinky Chia

Četné vědecké studie prokazují, že semínka skutečně umí pomoci organismu shodit přebytečná kila. Stačí pouze lžička denně a máte vystaráno. Více jak 25 gramů denně byste neměli konzumovat.

Výhody chia semínek pro hubnutí

Semena působí skvěle jako regulátor střev. Je to z důvodu, že obsahují velké množství vlákniny. Aby vše působilo, jak má, je zapotřebí vypít minimálně 2 litry vody denně. Díky tomu zrychlí metabolické procesy, spalování tuků a vaše tělo získá dostatek energie.

Semínka obsahují i velké množství vápníku, což vám také pomůže při spalování tuků. Dalším bonusem je, že chia hezky zasytí vaše břicho, a vy tak vydržíte déle bez pocitu hladu.

Látky proti stresu a úzkosti

Chia je výborným lékem proti stresu a úzkosti. Je to především díky omega-3 mastných kyselinám, které jsou spojenci proti celulitidě a zabraňují předčasnému stárnutí. Pokud chcete hubnout kontinuálně, berte je alespoň jeden měsíc v kuse.

Semínka je možné přidat do ovocných smoothie, mléka, jogurtů nebo salátů. Existuje spousty možností, jak zařadit chia do své stravy. Nepřehánějte to však s denním množstvím. Máme pro vás tip na přípravu chutné svačinky, která vám dodá energii a zásobuje vaše tělo potřebnými minerály a vitamíny.

Chia koktejl

  • 12 gramů semínek
  • 1,5 šálku mléka (rostlinné nebo živočišné)
  • polovina papáji nebo ovoce, které máte rádi

Mléko společně s papájou vložte do mixéru a rozmixujte. Jakmile dostanete homogenní směs, slejte do sklenice nebo jiné nádoby, přidejte semínka a dobře promíchejte. Nechte minimálně 1 hodinu odstát a poté konzumujte. Můžete přidat i led pro lepší osvěžení.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button