Péče o tělo

10 věcí, které byste si nikdy neměli dávat na obličej

Ne všechny rady a tipy, co se týče obličeje, budou těmi osvědčenými. V určitých případech byste měli být opatrní a zvláště v níže zmíněných ingrediencích. Něco zkrátka napáchá více škody, než užitku. Raději se vyhněte těmto 10 přísadám, dozvíte se proč.

Lak na vlasy

Lak na vlasy by se neměl dostat do kontaktu s obličejem. Ač se na první pohled zdá, že by mohl fungovat na akné (vysušuje pokožku), zdání klame. Naopak ucpe póry, což následně povede k podráždění pokožky.

Tělové mléko

Ano, i v názvu je jasné, že se jedná o tělové mléko. Je navrženo pro pokožku těla, ne obličeje! Jelikož je pokožka na těle mnohem silnější a odolnější, obličej je oproti tomu zase tenčí a citlivější. Tělová mléka jsou více aromatická a obsahují méně složek určených k hydrataci.

Zubní pasta

K vyschnutí akné není zubní pasta žádná výhra. Sice se po ní pupínek rychleji zahojí, ale v místě kůže vzniká podráždění a v horším případě i jizva.

Vazelína

Známé kosmetické „pojidlo“ mastí a krémů, ale samotná lékařská vazelína není pro pleť žádoucí. Po prvním použití sice máte pocit, že pokožku hydratuje, ale není to pravda. Po několika použitích je kůže suchá a povede k většímu počtu pupínků.

Horká voda

Možná se v tomto popisu najdete i vy. Zapařený sprchový kout od teplé vody a užívání si horké sprchy? Příliš mnoho teplé vody změkčí přírodní mastnotu, odstraní ochrannou bariéru a v závěru pokožku místo vlhkosti naopak vysuší.

Peroxid vodíku

Hodně lidí ho používá k tomu, aby zabránilo infekci drobných řezných ran a popálenin, což je v pořádku, ale na léčbu akné se nehodí. Odborníci se shodují v tom, že peroxid vodíku může podpořit zánět a alergické reakce.

Cukr

Domácí recepty na obličej s cukrem poškozují kůži obličeje. Opět je to tím, že pokožka obličeje se chová jinak, než tělo. Peeling z cukru použijte raději na tělo nebo nohy, ale na obličej ne. Kůže obličeje není tak pružná.

Alkohol

Alkohol je sice přínosný k zabránění vniku infekce do rány, ale ne na obličej. Alkohol na obličeji osvěží, ale zároveň rozpouští DNA kožních buněk, což má za následek jejich odumření.

Jedlá soda

obličejHrubá struktura jedlé sody a konzistence je hlavním důvodem, proč si lidé myslí, že se má používat na obličej k odstranění staré kůže. Pro přirozenou rovnováhu pH je důležité mít zdravou pokožku. Pokud k úpravě rovnováhy používáte jedlou sodu, pokožce tím zabraňujete schopnost udržet vlhkost.

Citrón

Citrón také narušuje pH obličeje, což v praxi znamená, že byste ho neměli používat.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button