Péče o těloPřírodní léčba

Tento nápoj pomáhá snížit hladiny krevního cukru

Cukrovka. Onemocnění, které se dnes, bohužel, nevyhýbá nikomu. Trpí jim dospělí, ale také děti. Vyskytuje se, když hladina cukru v krvi je příliš vysoká. Diabetes je onemocnění, které dnes můžeme označit za civilizační. Objevuje se u lidí poměrně často, může se vyvinout do dvou typů. Toto onemocnění je nutno léčit, protože může mít vliv na celkové zdraví. V těch nejhorších případech může dokonce skončit i smrtí.

Diabetes jako civilizační nemoc

Pankreas (slinivka břišní) vylučuje hormon, který je známý jako inzulín. Jeho funkcí je regulovat hladinu cukru v krvi a tím zabraňovat vzniku onemocnění jako je cukrovka. U dnešní populace je tato porucha běžná, objevuje se, když hladiny inzulínu klesají, nastává rezistence na inzulín nebo obojí. Cukrovka se spojuje se špatnou stravou, obezitou nebo určitými genetickými faktory.

Studie však ukazují, že infekce, stres a konzumace některých léků také mohou přispívat ke vzniku cukrovky. Cukrovka, která je v raném stádiu bohužel nevykazuje žádné zjevné příznaky. To je důvod, proč mnoho lidí toto onemocnění odhalí, až ve chvíli, kdy je nemoc v pokročilejším stádiu. Onemocnění postupuje a může mít vliv na další zdravotní problémy a obtíže.

Zdravotní problémy spojené s cukrovkou

Cukrovka a hlavně postup nemoci může vést k vysokému krevnímu tlaku, ztrátě krevního oběhu, problémům s ledvinami a problémům se zrakem. V dnešní době neexistuje lék na cukrovku, který by nemoc zvládl jednou pro vždy vyléčit. Můžete však udělat spoustu dalšího, co nemoc může zmírnit, popřípadě udržovat hladinu cukru v krvi ve správných číslech.

Přinášíme zcela přírodní nápoj, který může pomoci snížit hladinu cukru v krvi. Jde o nápoj, který obsahuje čtyři ingredience a umí velmi dobře působit na lidské tělo. Připravíte si jej jednoduše, stačí se držet uvedených pokynů. Jak si tento nápoj připravit?

Ingredience:

  • 2 kusy mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 1 kus zeleného jablka
  • 3 hrsti špenátu

Postup:

Všechny ingredience je nutno pečlivě omýt. Mrkev a jablko oloupejte, z jablka odstraňte jádřinec a semínka. Celer nakrájejte na menší kousky a všechny ingredience dejte do mixéru a zapněte. Vše pečlivě smíchejte, promíchejte a máte nápoj hotový.

Jak jej konzumovat:

Doporučuje se konzumovat každé ráno, na prázdný žaludek. Díky minerálům, které nápoj obsahuje, můžete výrazným způsobem snížit hladinu cukru v krvi a také krevní tlak. Tímto nápojem svému tělu velmi pomůžete.

Jaké zdravotní přínosy mají jednotlivé složky?

Celer – je bohatý na hořčík a draslík. Jde o dva důležité minerály, které působí pro léčbu a prevenci vysokého krevního tlaku. Celer se používá jako přírodní lék při léčbě různých zánětlivých onemocnění. Lidé s cukrovkou typu 2 mají vyšší pravděpodobnost kloubních a kostních poruch a srdečních onemocnění. Pravidelná konzumace celeru předejde těmto nemocem.

Mrkev – obsahuje silné antioxidanty, které mohou i diabetikům zabránit cukrovce a také poruchám zraku. Lidské tělo převádí beta-karoten na vitamín A, což je vitamín, který je velmi užitečný při léčbě cukrovky typu 2.

Zelená jablka – mají vysoký obsah kyseliny jablečné, která, jak je známo, má schopnost snižovat hladinu cukru v krvi.

Špenát – je skvělým zdrojem beta-karotenu, vápníku, vitamínu A či také vitamínu C. Je vědecky prokázáno, že špenát obsahuje také dusičnany, které mohou snížit množství kyslíku potřebného pro energii. Budete-li konzumovat špenát, vaše svaly budou potřebovat méně kyslíku k získání energie. Navíc také do těla dostanete spoustu vitamínů a je velmi efektivní, protože má nízký glykemický index.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button