Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Pijte tento zázvorový nápoj s lemongrass a posilte svůj imunitní systém

Zázvor a lemongrass jsou dva skvělé produkty, které můžete využít k přípravě čaje. Jde o bylinky, které mají velmi dobré účinky na lidské tělo a pomáhají ve zmírnění řady nepříjemných zdravotních obtíží. Mohou například posilovat imunitní systém, což je vždycky dobře.

Úžasné bylinky

Zázvor má velmi velký přínos, má cenné lékařské využití, může pomoci v prevenci či léčbě rakoviny, k úlevě od bolesti hlavy nebo od bolesti, která je spojená s artritidou. Také je často využíván ve formě čaje, aby se zmírnilo pálení žáhy. Spolu s hnědým cukrem může být zázvorový čaj používán také ke snížení menstruačních křečí.

Lemongrass má úžasné protiplísňové a antimikrobiální vlastnosti. Obecně může být užitečný při léčbě různých zdravotních problémů, včetně vysoké hladiny cholesterolu, cukrovky, poruchy trávení, zácpy, problémů s ledvinami, kašle, bolesti v krku, nespavosti, úzkosti nebo depresi. Jaké jsou nejlepší příznivé účinky tohoto zázvorovo-lemongrassového čaje?

Snižuje bolest a zánět

Podle výzkumu publikovaného v Journal of Pain pracuje zázvor účinně při snižování bolesti a zánětu, a to zejména při svalových bolestech. Je to způsobeno aktivním složením gingerolu, který má protizánětlivé vlastnosti.

Podporuje trávení

Šálek horkého zázvorového čaje může pomoci zlepšit trávení, může být také přínosem při prevenci žaludečních poruch. Z druhé strany lemongrass má uklidňující účinek – pomáhá při nespavosti. Může také pomoci snížit příznaky úzkosti, deprese a stresu obecně.

Detoxikace

Zázvorový čaj může tělu dodávat energetický účinek při čištění a odstraňování toxinů z těla. Lemongrass je také vynikající detoxikační prostředek, který odstraňuje škodlivé prvky v lidském těle včetně kyseliny močové a špatného cholesterolu, který umí snížit.

Pomáhá při hubnutí

Zázvor redukuje chuť k jídlu, pomůže snížit příjem potravy a pocitu hladu. Umí podpořit pocit plnosti, snižuje chutě, což hraje důležitou roli ve chvíli, kdy se snažíte nějaké to kilo navíc zhubnout. Lemongrass se navíc prokázal jako účinný v boji proti obezitě díky citralu, který obsahuje.

Potlačuje špatný dech

Špatný dech obvykle pochází z trávicího traktu, jestliže nemáte v ústech nějaké špatné bakterie, které mohly zápach z úst způsobit. Sloučeniny v zázvoru a lemograssu pomáhají střevnímu traktu. Pijte jeden šálek čaje ze zázvoru a lemongrassu, zvláště chcete-li odstranit vůni česneku a cibule.

Zmírňuje nachlazení a chřipku

Lemograss a zázvor pomáhá snižovat nevolnost. Zázvor se již velmi dlouho používá v tradiční čínské medicíně pro úlevu od nachlazení a chřipky. Pomáhá tělu odstranit ucpaný nos i dutiny. Jak si připravit čaj ze zázvoru a lemongrassu?

Ingredience:

  • 6 stonků lemongrassu
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 1 balíček heřmánku
  • 1 litr vody
  • surový med (volitelné)

Postup:

Vezměte zázvor, očistěte jej a nakrájejte na plátky. Vezměte lemongrass, rozdrťte jej. Přidejte lemograss, zázvor a heřmánek do hrnce, zalijte vodou a vařte zhruba hodinu. Můžete pro oslazení přidat med a následně máte čaj připravený k pití.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button