Přírodní léčbaZdravé tipy

Domácí čaj z kurkumy a zázvoru podporuje srdce, mozek a buňky v těle

Pro své zdraví se lidé snaží dělat jen to nejlepší z nejlepšího. Příroda je ideální volbou, proto se spousta lidí zaměřuje na přírodní metody, jak posílit imunitní systém, jak pomoci svému tělu, jak vyléčit různé nemoci a podobně. Své zdraví můžete podpořit různě, například kurkumovým čajem, který doplníte o zázvor!

Ledový čaj

Chcete své zdraví podpořit a dodat mu spoustu přínosných věcí? A máte rádi ledový čaj? Pak je tento recept ideální volbou pro vás! Může podpořit zdraví vašeho srdce, podporuje mozek a také přináší pozitivní účinky pro vaše buňky. Navíc je dobrý a chutný, takže tělu pomůžete. Bojuje také proti dehydrataci organismu, který se může objevit mnohem rychleji, než si myslíte.

Dlouhodobá dehydratace organismu může vést k mnohem vážnějším účinkům. Snižuje se průtok krve, zvyšuje se krevní tlak, roste cholesterol a mnoho dalšího. Dehydratace také může vést k vyššímu riziku obezity, cukrovce druhého typu a také rakovině. I když víte, jak moc důležité je pít pravidelně dostatečné množství vody, často na pitný režim zapomínáte. Nemusíte však pít jen vodu, ale také ledový čaj. Ten si připravte sami!

Kurkumový ledový čaj se zázvorem pomáhá plnit pitný režim, dodává spoustu prospěšných látek pro zdraví. Obě složky přináší pro tělo jednotlivé přínosy. Co všechno obsahuje kurkuma a zázvor? A jak společně fungují?

Kurkuma

Nemoci srdce jsou často problémem vysokého počtu úmrtí. Vědci tato onemocnění zkoumají, snaží se přijít na to, proč tomu tak je a jak je možno předejít onemocněním srdce. Kurkuma může být určitým pomocníkem, jak předejít mnoha nemocním srdce. Kurkumin je účinná sloučenina, kterou najdete v kurkumě. Pomáhá zlepšovat funkci endotelu, což je výstelka cév. Endoteliální dysfunkce je významným faktorem tohoto onemocnění, protože endotel (výstelka krevních a lymfatických cév nebo srdečních dutin) je mnohem obtížnější při regulování srážení krve, krevní tlak a další procesy.

Kurkuma podporuje zdraví mozku. Výzkumy ukazují, že sloučenina zvaná turmeron může pomoci zlepšit růst nervových kmenových buněk v mozku až o 80%, pokud se využívá ve specifických koncentracích. Odborníci dospěli k názoru, že právě tato sloučenina může pomoci všem těm, kteří trpí Alzheimerovou chorobou, mrtvicí a podobně.

Zázvor

Zázvor je koření, které často zahřívá tělo. Gingerols nabízí spoustu silných protizánětlivých a antioxidačních vlastností, které tělu pomohou. Zázvorový extrakt nabízí také skvělé účinky pro lidské srdce, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu, preventivně působí při oxidaci LDL neboli špatného cholesterolu. Zázvor také prospívá mozku, zvyšuje se úroveň důležitých neurotransmiterů, což jsou chemické látky, které mozkové buňky využívají ke vzájemné komunikaci.

Med

Čaj díky němu získává jinou a lepší chuť, nabízí však také příznivé účinky pro zdraví. Umí podpořit zdraví mozku, zejména u žen. Díky vysokému obsahu antioxidantů v medu může pomoci zabránit poškození buněk. Podle průzkumů má med silné antioxidační a terapeutické sloučeniny a ty jsou schopny zabránit kognitivnímu poklesu a demenci.

Jak si tento nápoj připravit?

  • 4 šálky vody (jeden pro namáčení)
  • 4 čajové lžičky sušené organické kurkumy
  • 4 čajové lžičky sušeného zázvoru
  • ½ čajové lžičky černého pepře
  • ¼ šálku surového medu

Jak postupovat:

Kurkumu se zázvorem a černým pepřem dejte do malého hrnce, přidejte jeden šálek vody a přiveďte celou směs k varu. Následně snižte teplotu a nechejte několik minut provařit. Vypněte, odstraňte ze sporáku a přidejte med do ještě teplé směsi. Hrnec zakryjte a nechejte jej minimálně hodinu. Ideální je nechat směs působit přes celou noc.

Použijte jemnou fáčovinu, přes kterou směs přeceďte. Prášek ze směsi v ní zůstane a textura bude hladší. Koncentrát, který vám vznikl, můžete konzumovat najednou nebo jej následně zředit třemi šálky vody a uchovat v chladničce. Je to podle toho, jak silnou chuť máte rádi.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button