OstatníPéče o tělo

Chodíte spát brzo? Možná máte problém s tlakem

Pokud máte potřebu chodit spát brzo večer, může se jednat o příznak vysokého tlaku. Lékaři v nedávné studii zjistili, že osoby, které chodí brzo spát, mají často problémy s vysokým tlakem.

Lékaři varují před vysokým tlakem

tlakNa nedávné lékařské konferenci v Římě, bylo zjištěno, že lidé, kteří chodí spát brzy, často trpí vysokým krevním tlakem. S největší pravděpodobností nemají kvalitní spánek a během noci se několikrát probudí.

Odborníci se shodují, že příliš brzká únava, je spojena s vysokým krevním tlakem a časné ulehnutí do postele, vám nepomůže vyléčit váš problém. Problémy s tlakem nemají často znatelné příznaky. Nicméně pokud není krevní tlak pod kontrolou, může způsobit srdeční infarkt nebo mozkovou mrtvici. Na konferenci byla prezentována studie s 2400 účastníky.

Brzké ulehnutí ke spánku je spojené s vysokým krevním tlakem, nezávisle na všem ostatním. Pravděpodobně je to z toho důvodu, že jsou ovlivněné biologické hodiny, na které má krevní tlak vliv. Delší doba spánku nebo dřívější ulehnutí do postele vám však problém nevyřeší a krevní tlak se nesníží. Pokud tedy máte problém se spánkem a cítíte se brzo unavení, navštivte svého lékaře a nechte si vyšetřit krevní tlak.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button