Přírodní léčba

Trápí vás kuřácký kašel? Vyzkoušejte těchto 7 tipů

Kuřácký kašel je častý problém, se kterým se mnoho kuřáků pravidelně potýká. Je to druh kašle, který trvá déle jak dva až tři týdny. Neobjevuje se jen u těžkých kuřáků, ale také u jedinců, kteří žijí dlouhou dobu ve společnosti kuřáků. Kašel je často nejhorší po ránu, a symptomy mají tendenci se zlepšovat během dne.

Během své ranné fáze může být kašel způsobený kouřením suchý, a pravděpodobně nebude produkovat hlen, zejména u lidí, kteří kouří kratší dobu. Nicméně u dlouhodobých kuřáků a u lidí s častější frekvencí kouření může být kašel vlhký s hlenem. Některé další symptomy zahrnují obtíže s dýcháním, vykašlávání krve, sípání, nevysvětlitelný úbytek na váze, a chrapot (může se projevit, pokud je respirační systém více poškozen). Tyto symptomy mohou také ukazovat na rakovinu plic nebo jiná vážná onemocnění, takže navštivte doktora, pokud se nějaké obtíže projeví.

Kuřácký kašel vytváří mnoho nežádoucích výsledků. Silný a neustálý kašel se může stát bolestivým. Hluk z neustálého kašlání může rušit a znepokojovat lidi okolo kuřáka. Cigarety mohou způsobit mnoho zdravotních rizik. Pokud tedy máte kašel, který trvá dlouhou dobu, měli byste navštívit vašeho lékaře. Neignorujte příznaky vážného onemocnění spojeného s kouřením.

Abyste zastavili nepříjemný kuřácký kašel, zde je několik tipů, které můžete vyzkoušet, abyste snížili podráždění a dočasně kašel pozastavili.

  1. Voda

Pití vody přináší mnoho zdravotních přínosů. Voda je jednoduché a efektivní řešení na dočasnou úlevu od kašle. Pomůže vyčistit hlen a bude se vám tím pádem lépe dýchat. Navíc voda vyrovná hladinu vody v těle a předejde dehydrataci, která má sama o sobě vážné následky. Doporučuje se denně vypít okolo sedmi až osmi sklenic vody.

  1. Sůl

Kloktání slanou vodou je dobrá metoda na polevení kašle. Slaná voda má baktericidní a antiseptické účinky. Tím pádem jí mnoho lidí používá na léčbu kašle, zejména na druh spojený s kouřením.

Jak na to:

  • Rozpusťte jednu až dvě čajové lžičky soli ve sklenici s teplou vodou. Jemně zamíchejte, aby se sůl zcela rozpustila.
  • Tento slaný roztok kloktejte po dobu třiceti sekund. Kloktejte dvakrát až třikrát denně, dokud se kašel nezklidní.
  1. Med

V jedné studii bylo prokázáno, že med zklidňuje noční kašlání stejně tak dobře, ne-li lépe jak dextrometorfan, který se často užívá na léčby kašle. Med navíc obsahuje antioxidanty a protizánětlivé prostředky, díky čemuž zabraňuje akumulaci hlenu a ničí bakterie.

Jak na to:

  • Konzumujte med v jeho syrové formě třikrát až čtyřikrát denně.
  • Nebo dejte med na plátky citrónu, který cucejte, dokud se váš stav nezlepší.
  1. Česnek

Česnek má přirozené antibakteriální a antioxidační účinky. Může tedy výrazně pomoci vašemu imunitnímu systému. Také obsahuje živiny jako fosfor, vitamín C, a železo. Jeho přírodní účinky mohou pomoci tělu bojovat s viry a vyhnout se kašli.

Jak na to:

  • Vezměte několik stroužků česneku a nadrťte je (nejlépe v lisu na česnek)
  • Smíchejte česnek se sklenicí mléka a směs přiveďte k varu, dokud nezbude jen polovina celkové směsi
  • Dále směs pročistěte, a pokud je libo přidejte cukr
  • Užívejte tento roztok dvakrát denně po několik dní
  1. Zelený čaj

Pití hrnku horkého čaje každý den se považuje za účinnou léčbu na kontrolu záchvatů kašle. Antioxidační složky přítomné v zeleném čaji mohou pomoci tělu snížit symptomy infekcí horních cest dýchacích.

  1. Esenciální oleje ze zázvoru a citrónu

Esenciální oleje extrahované ze zázvoru a citrónu mají úžasnou farmaceutickou hodnotu. Mohou zklidnit a zahřát respirační soustavu. Tím pádem mohou posloužit pro zklidnění nepříjemných pocitů, které může přivodit neustálý kašel.

Můžete využít tyto rostliny následujícími způsoby:

  • Přímo žvýkejte syrové plátky zázvoru, abyste započali produkci slin v ústní dutině. To pomůže při zbavování hlenu ve vašem krku.
  • Nakrájejte kořen zázvoru na tenké plátky. Zahřejte je s malým množstvím vody a směs sceďte. Poté přidejte trochu citrónové šťávy. Konzumujte polévkovou lžíci tohoto roztoku čtyřikrát denně.
  1. Kurkuma

Kurkuma je populární léčebný prostředek na bolesti břicha. Toto indické koření navíc dokáže zvýšit odolnost lidského těla vůči nemocem, protože má silné protizánětlivé a antioxidační účinky. Tím pádem podporuje uzdravení z chřipky a od kašle, včetně kuřáckého kašle.

Jak na to:

  • Přiveďte vodu k varu, přidejte zázvor a na chvilku nechte povařit. Poté nalijte ro směsi mléko a opatrně promíchejte.
  • Jakmile směs vychladne, přidejte med a kurkumu v prášku.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button