Jídlo a stravováníPřírodní léčba

Černý kmín jako lék

Jediná bylina, která byla zmíněna v Bibli a Koránu. Mnoho lidí věří, že ji vytvořil samotný Bůh. Černý kmín je jednou z nejoblíbenějších bylin v historii medicíny. Lidé ve starém Egyptě jej používali pro lepší trávení, při bolesti hlavy, infekci a bolesti zubů. Archeologové dokonce objevili černý kmín v hrobce faraona Tutanchamona. Islámský Prorok Muhammad řekl, že černý kmín léčí všechny nemoci kromě smrti. Černý kmín tedy musí být přírodní zázrak a nejen obyčejná bylina, která je hojně používána při vaření.

Lék, který vyléčí každou nemoc

Černý kmín se používal již ve starověkém Egyptě. V současné době je tato známá bylina hojně používána k léčbě a prevenci mnoha různých chorob a zdravotních problémů. Více, jak 200 lékařských a vědeckých studií prokázaly zdravotní přínosy této pozoruhodné byliny.

kmínČerný kmín má mnoho zdraví prospěšných látek, které pomáhají při léčbě roztroušené sklerózy, revmatoidní artritidě, psoriáze, astmatu, alergii či rýmě. Je vhodná i pro snížení vysokého krevního tlaku i cholesterolu. Snižuje příznaky diabetu, léčí ekzém, akné, zánět průdušek, zápal plic, zánět nosních dutin, poruchy jater, rakovinu, dodává energii a je velmi užitečná při oslabení vedlejších účinků z chemoterapie a radioterapie.

Olej z černého kmínu pomáhá při dýchacích potížích. Má navíc skvělé antibiotické vlastnosti a zabraňuje bakteriálním infekcím, které se často objevují při některých alergiích.

Skvělý lék na srdce

Studie ukázaly, že olej z černého kmínu pomáhá snížit hladinu cholesterolu a snižuje počet triglyceridů v krvi. Kmín stimuluje slinivku břišní k sekreci inzulinu, a to zvyšuje citlivost buněk. Užíváním oleje z černého kmínu má úžasný efekt, zejména u lidí s diabetem typu 2.

V posledních několika letech navíc lékaři objevili, že černý kmín má také skvělé protinádorové vlastnosti a může být pomocníkem při léčbě rakoviny.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button