Péče o těloPřírodní léčba

Bolí vás zuby? Pak sáhněte po hřebíčku a uvidíte ten účinek!

Problémy se zuby umí člověka pěkně potrápit a dopřát i několik bezesných nocí. Bolesti zubů patří mezi ty nejnepříjemnější a v takovou chvíli pak do sebe ládujete prášky proti bolesti v naději, že bolest přejde. Přitom své tělo nemusíte dopovat chemií, postačí přírodní lék, který vám pomůže a obejdete se i bez chemie. Bolest zubů bude jako mávnutím kouzelného proutku pryč!

Hřebíček jako přírodní anestetikum

Jestliže vás trápí bolest zubů, ale stále nemáte dostatek odvahy zvednout telefon a objednat se k zubaři, vyzkoušejte nejdřív jeden z nejlepších přírodních prostředků, hřebíček! Ano, toto jednoduché koření, které má doma snad každý, je ve skutečnosti přírodní lék, který působí jako anestetikum.

Hřebíček je známé koření, které najdete v pečených perníčcích, v čajích, ve svařeném víně a podobně. v Indii je hřebíček známé a běžně využívané koření a to nejen pro jeho skvělou chuť, ale také pro jeho účinky.

2014-09-10-10-healing-herbs-and-spices-better-health-clove

Jak to celé funguje?

Ve chvíli, kdy ucítíte v zubech či dásních bolest, vezměte hřebíček, umístěte ho na postižené a bolavé místo a skousněte. Následně ho nechte 15 – 30 minut působit. Bolest bude postupně slábnout, až zmizí úplně.

Pokud je bolest zubů opravdu velmi silná, můžete použít hřebíčkový olej, který je možno pořídit v bylinné lékárně. Také hřebíčkový olej působí jako anestetikum, stačí jím postižené místo třít. Bolest se zmírňuje v rekordním čase, podobně jako působí anestezie u lékaře.

Hřebíčkový olej působí dále proti infekci, zmírňuje bolest a v neposlední řadě také pomáhá vašemu dechu, aby byl svěží a krásně voněl. V hřebíčku najdete eugenol, ten pomáhá znecitlivět bolest zubů a odstraňuje bakterie, které se v ústní dutině hromadí. Máte-li zažívací problémy, pak vám pomůže, když budete hřebíček žvýkat.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button