OstatníPéče o těloZdravé tipy

Zastavte vypadávání vlasů s pomocí sody!

Jedlá soda je velmi všestrannou ingrediencí, kterou je možno využívat pro mnohé případy. Můžete ji použít jak v kuchyni při vaření či pečení, tak i jako čisticí prostředek i jako lék. Už jste někdy přemýšleli, že je možno jedlou sodu použít na vlasy?

Účinky jedlé sody

Jedlá soda je skvělým pomocníkem pro vaše vlasy. Ve skutečnosti může jít o přírodní alternativu ke komerčním šamponům. Můžete tak díky nim stimulovat růst vlasů. Jde o směs, která je bezpečná, skvěle může očistit vaše vlasy a dopřát jim tak zdraví. Jestliže jste skeptičtí, přinášíme důvody, proč byste měli začít využívat k mytí vlasů právě jedlou sodu:

Odstraňuje zbytky vlasových produktů

Jedlá soda může pomoci odstranit z vlasů zbytky vlasových produktů. Například pozůstatky šamponu, kondicionérů, laků na vlasy, sprejů na vlasy. Tyto zbytky mohou zatížit vlasy a dělat je tak mastnějšími. Jedlá soda je ideální prostředek k tomu, aby vaše vlasy očistila.

Odstraňuje chlor z vlasů a vlasové pokožky

Koupání v bazénech může poškozovat vaše vlasy, zejména pak chlór, který je přítomen ve vodě. Může dokonce také změnit barvu vlasů. Jedlá soda pomáhá odstraňovat chlór z vlasů a vlasové pokožky. Tím se zabraňuje dalšímu poškozování vlasů.

 Stimuluje růst vlasů

Komerční šampony obsahují chemické látky, které mohou narušit růst vlasů. Je však dobré vědět, že jedlá soda může vyčistit vaše vlasy lépe, než tyto produkty. To odstraní přebytečné nečistoty z vlasů a ony budou růst delší a budou také silnější.

Návod, jak využívat jedlou sodu jako šampon:

Smíchejte jeden díl jedlé sody a tři díly vody. Dávkování je možno upravovat v závislosti na délce vlasů. Máte-li vlasy po ramena, využijte jednu polévkovou lžíci jedlé sody a šest lžic vody. Poté, co připravíte tuto směs, jí aplikujte na kořínky. Následně vetřete do vlasů směrem ke konečkům. Nechejte tuto směs působit po dobu několika minut a poté opláchněte teplou vodou. Možná výsledky neuvidíte hned, ale buďte trpěliví.

Oplachová kůra

Kromě toho, že si vlasy umyjete jedlou sodou můžete pro oplachování vyzkoušet vodu s organickým jablečným citrónem. Stačí tuto vodu namíchat v poměru 4:1 (4 lžíce vody a 1 lžíce jablečného octa) a využít. Do oplachové kůry můžete kápnout jednu až dvě kapky esenciálního oleje, která zamaskuje vůni jablečného octa.

Jedlá soda je cenově velmi dostupná, bezpečná a bez zbytečných chemikálií. Je perfektní pro oživení vašich vlasů, zejména ve chvíli, kdy máte vlasy mastné. Níže přiložené video vám ukáže, jak na to!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button