Jídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

Proč nevyhazovat melounová semínka

Meloun, ať už vodní nebo žlutý či další druhy, je velmi oblíbeným letním ovocem. Všichni však zahazují melounová semínka. V tomto článku vám řekneme, proč je to chyba. Melounová semínka jsou totiž prospěšná pro zdravé fungování těla.

Melounová semínka jsou plná vlákniny, která je nezbytná pro normální fungování střev. A co víc, mohou také výrazně pomoci při léčbě žloutenky a zároveň ničí některé parazity. Aby bylo možné získat všechny výhody, které tato semínka nabízí, je zapotřebí je uvařit, rozemlít nebo péct.

Obsažená aminokyselina Citrulin se totiž uvolňuje nejlépe v těchto případech. Působí jako antioxidant, pomáhá čistit cévy a zlepšovat erekci. Kromě výhody plynoucí z této látky, je meloun skvělý pro léčbu ledvinových kamenů a onemocnění ledvin. Ideální je připravit si čaj ze semínek vodního melounu.

Recept na čaj z vodního melounu:

Hrst semen z melounu (20-30 jader) vaříme zhruba 15 minut ve 2 litrech vody. Nápoj je hotov. Zhruba taková dávka by měla být dostatečná pro konzumaci na dva dny. Třetí den vynechte konzumaci a nechte tělo se pročistit. Nápoj můžete užívat několik týdnů, ale vždy si dejte každý třetí den přestávku.

Na zimní měsíce si udělejte dostatečnou zásobu sušených semínek vodního melounu, které můžete využít i během pečení cukroví a podobně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button