Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Domácí sirup, který působí proti kašli

Kašel je naprosto běžnou reakcí, kdy se váš dýchací systém snaží vyloučit škodlivé mikroby, prach nebo látky, které váš systém dráždí. Jde také o jeden z běžných symptomů onemocnění jako angína, chřipka, nachlazení či vážnějších nemocí jako pneumonie, bronchitida, astma nebo dokonce také rakovina plic.

Kašel jako příznak

Kašel je v mnoha ohledech dobrou věcí nebo může být příznakem mnoha dalších možných problémů. V dýchacích cestách se mohou hromadit hleny nebo jiné látky a tato reflexní činnost v podobě kašle se snaží usnadnit dýchání. Jestliže se u vás objeví kašel, pak sáhnete po lécích, které vám pomohou jej odstranit.

Sirupy, které koupíte v lékárnách, mohou mít vysoký obsah cukru. Jde o konvenční sirupy, které pomohou proti kašli. Obsahují také nějaké ty chemické látky, které ne vždycky mohou vašemu tělu prospívat.

Vyzkoušejte tento recept, který může pomoci uklidnit váš podrážděný krk, posílí imunitní systém a usnadní vám kašel. Esenciální oleje mohou pomoci a co víc, nemají vedlejší účinky. Jak si tento recept připravit?

Ingredience:

  • 1 kapka citronové silice
  • 1 kapka esenciálního kadidlového oleje
  • 1 kapka silice z máty peprné
  • 1 lžíce organického medu
  • 1 šálek destilované vody
  • Skleněná nádoba

Postup:

Vezměte nádobu, dejte do něj destilovanou vodu, med a všechny esenciální oleje. Následně směs pořádně promíchejte. Je připravená ke konzumaci. Doporučujeme konzumovat jednou denně na prázdný žaludek.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button