CvičeníKrásaPřírodní léčba

8 mocných čajů pro urychlení hubnutí

Bylinné čaje pro hubnutí

Níže je seznam 8 nejlepších čajů, které vám pomohou přirozeně dosáhnout vašeho cíle o snížení hmotnosti.

1. Oolong čaj

Oolong čaj je bohatý na antioxidanty, které mohou pomoci zvýšit váš metabolismus až o 10%. Tyto antioxidanty pomáhají účinněji spalovat tuky a pomáhají omezovat břišní a ramenní tuk zvlášť. Oolong čaj může také pomoci kontrolovat hladinu cholesterolu a cukru v krvi, což může pomoci zvrátit některé vedlejší účinky nadváhy.

2. Zelený čaj

EGCG je hlavní složkou tuku v zeleném čaji, který pomáhá zvyšovat metabolismus. Zelený čaj je také plný kofeinu a polyfenolů, které tělu pomáhají spalovat tuky. Výzkum naznačuje, že ti, kteří začleňují zelený čaj do svého režimu hubnutí, ztrácejí dvakrát více než ti, kteří to neudělají.

3. Čaj z borůvek

Tento bylinný čaj účinně pomáhá lidem ztrácet váhu kvůli své schopnosti stabilizovat hladinu cukru v krvi, a tím snižuje chuť k jídlu mastných a / nebo sladkých potravin. Doporučujeme vypít jeden šálek čaje z borůvek každý den před večeří (nebojte se, není tam žádný kofein, takže usnete). Pokud chcete, můžete si udělat čaj jako svůj dezert po obědě nebo před spaním díky své přirozeně sladké a chutné chuti.

4. Růžový čaj

Růžový čaj má zcela terapeutický účinek na tělo. Kromě toho, že pomáhá zbavit tělo toxinů, růžový čaj je také plný vitamínů A, B3, C, D a E. Zabraňuje také zácpě a udržuje věci „plynulé“ ve střevech, což zabraňuje tělu v držení nadbytečného odpadu.

5. Mátový čaj

Mátový čaj urychluje trávení a pomáhá tělu rychleji spálit kalorie. Dalším velkým „dezertním“ čajem, mátový čaj je takébez kofeinu, takže je skvělou volbou pro večer. Silný mentolový čaj z máty pomáhá potlačit vaši chuť k jídlu. Chcete-li si vychutnat tento čaj, jednoduše přidejte lžičku čerstvých nebo sušených listů do vařící vody, ponechte pět minut luhovat, přeceďte a poté vypijte.

6. Badyánový čaj

Badyánový čaj je často používán k léčbě zažívacích onemocnění a je vynikajícím čajem, který se zapracuje do vaší diety. Někteří považují tento čaj za nejlepší čaj pro hubnutí.

7. Zázvorový čaj

Zázvor má řadu zdravotních přínosů a pomoc při hubnutí je jedním z nich. Výzkum ukázal, že zázvor je účinným přírodním potlačováním chuti k jídlu a že pomáhá zvýšit metabolismus.

Zázvor také pomáhá potlačit kortizol v těle, který může být často pachatelem přírůstku hmotnosti. Potlačením kortizolu může zázvorový čaj také pomoci, abyste se cítili méně stresující a poskytl vám více energie, tím se usnadní dodržování plánu cvičení.

8. Heřmánkový čaj

Další přírodní potlačující chuť k jídlu, heřmánkový čaj také zlepšuje trávení a pomáhá tělu se zbavit toxinů. Heřmánek je také bohatý na hořčík, vápník a vitamín A, což zlepšuje celkové zdraví těla. A když je tělo zdravější, je snadnější zbavit se těchto extra kil.

Ztráta hmotnosti není nikdy snadný úkol. Nicméně začleněním některých (nebo všech!) těchto skvěle chutných čajů do svého dietního režimu, bude snazší uspět ve vašich cílech na snížení tělesné hmotnosti.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button