Jídlo a stravování

Co se stane, když budete užívat jednu lžičku kurkumy denně

Jedna taková dávka kurkumy vám odstraní bolest, zánět, toxiny, rakovinu a další problémy spojené s celou řadou nemocí. V Indii je využívaná více jak 2500 let. Nejdříve ji používali pouze jako přírodní barvivo a poté i jako lék.

Odstraní záněty, bakterii a některé studie potvrzují, že je skvělá i pro případy Alzheimerovy choroby.

Jaké další výhody má užívání kurkumy každý den?

Výhody, které vám dopřeje kurkuma

Vyléčí vám záněty

Kurkuma je skvělá při léčbě zánětů. Funguje jako prevence a v některých případech si poradí lépe než komerční léky.

Pomáhá při léčbě mozkových onemocnění

Kognitivní problémy, jako je Alzheimerova choroba a demence, jsou způsobeny z mozkového neurotropního faktoru v růstových hormonech. Odborníci říkají, že kurkuma ovlivňuje BDNF, chrání a léčí mozek před řadou nemocí.

Prevence proti rakovině

Úžasný lék, který zabíjí několik druhů rakoviny. Funguje skvěle jako prevence, ale také zpomaluje růst a šíření rakovinných buněk.

Lepší zažívání

Kurkuma denně zlepšuje zdraví, snižuje plynatost, pomáhá k lepšímu zažívání, odstraňuje záněty a další problémy spojené se špatnou stravou. Stačí lžička denně a vašemu zažívání se uleví.

Zdravé srdce

Kurkuma snižuje hladinu LDL cholesterolu a zabraňuje vzniku krevních sraženin. Což znamená, že je tělo a srdce lépe chráněno před mrtvicí a infarktem.

Zlepšení imunity a celkového zdraví

V případě chronických zánětlivých kloubů je zapotřebí více studií. Nicméně, v některých případech kurkuma zabírá lépe než komerční přípravky. Navíc nemá žádné vedlejší účinky. Volné radikály a záněty jsou spojeny s řadou dalších nemocí. Kurkuma je skvělá proti rakovině, srdečním problémům a obezitě.

Stačí jedna lžička denně pro celkové zdraví. Užívejte kurkumu do džusů, polévek, dresingů, salátů nebo hlavních jídel. Kurkuma není v těle 100% vstřebatelná. Pro lepší účinky můžete přidat trochu černého pepře.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button